Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Karlovarské rohlíky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Karlovarské rohlíky

    Karlovarské rohlíky

    Ingredience:

    210 ml vody,
    2 dkg sušeného mléka,
    2 lžičky soli,
    1 lžička cukru,
    13 dkg tuku (může být Hera),
    50 dkg hladké mouky,
    1,5 lžičky sušeného droždí nebo asi 12,5 g čerstvého droždí,
    olej na potírání
    (ve vodě rozmíchat sušené mléko, sůl, cukr, přidat tuk a nechat mírně ohřát)
    Voda se sušeným mlékem lze nahradit ¼ l mléka.

    Postup:
    Vypracovat těsto buď klasickým způsobem nebo v domácí pekárně.
    Po vykynutí vyklopit těsto na velmi lehce pomoučený vál, rozdělit na dvě poloviny, rozválet na placku cca 4 mm vysokou, rádlem rozdělit na 8 výsečí a smotávat od nejširší strany po špičku . Nechat na plechu na pečícím papíru kynout asi půl hodiny, potřít olejem těsně před pečením a péct na 200°C asi 10 minut dozlatova.

    Click image for larger version

Name:	P1080425-800.jpg
Views:	1
Size:	37.0 KB
ID:	147583Click image for larger version

Name:	P1080423-800.jpg
Views:	1
Size:	37.9 KB
ID:	147584Click image for larger version

Name:	P1080424-800.jpg
Views:	1
Size:	43.0 KB
ID:	147585
    Blanka

  • #2
    Dobry vecer! Bylo by mozne vecer testo zadelat, nechat v chladnu kynout a rano pak pokracovat v peceni? Byly by dobre k snidani jeste teple.
    mirka

    Comment


    • #3
      To opravdu nevím, s tím nemám zkušenosti, ale snad by to šlo, je to mastné kynuté těsto.
      Blanka

      Comment

      Pracuji...
      X