POSÍLÁM KONEČNĚ TEN CHLEBA.......
iNGREDIENCE
1 HRNEK ŽITNÉ MOUKY /lze přidat i semínka/
3 HRNKY HLADKÉ MOUKY/když není žitná mouka,4 hrnky hladké/
1 LŽIČKA KMÍNU
1/2 LŽIČKY SUŠ.DROŽDÍ
1 LŽIČKA OCTA
2 HRNKY STUDENÉ VODY
MOUKA NA PODSYPÁNÍ
POSTUP..........Mouku,kmín,sůl a droždí nasucho promícháme.Poté přidáme vodu a ocet. Promícháme,až vznikne řidší těsto,které na povrchu posypeme moukou,přikryjeme folií nebo vložíme do igelitový tašky.
Těsto necháme v chladné místnosti/chodbě/12 až 18 hodin kynout/nejlépe přes noc/
Po vykynutí těsto vařečkou promícháme,posypeme moukou a na teple necháme ještě 30 min kynout.
Pečící troubu rozpálíme na 230 stupnů C a vložíme do ní na 30 minut rozpálit prázdný hrnec s poklicí/průměr cca 25 cm-suchý/
Do horkého suchého hrnce vyklopíme pomocí stěrky vykynuté těsto,hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při 230 stupních 30 minut. Pak poklici sundíme a dopékáme ještě 20 minut při 210 st.
Chleba se nepřipálí a krásně se hned čerstvě upečený vyklopí,jen se musí dodržet těch 30 minut rozpálení suchého hrnce,který zůstane po pečení úplně čistý.
Já ho peču v titanovým pekáči,takovej čtverhanej.....je vynikající,křupavý....všem strašně chutná.....
iNGREDIENCE
1 HRNEK ŽITNÉ MOUKY /lze přidat i semínka/
3 HRNKY HLADKÉ MOUKY/když není žitná mouka,4 hrnky hladké/
1 LŽIČKA KMÍNU
1/2 LŽIČKY SUŠ.DROŽDÍ
1 LŽIČKA OCTA
2 HRNKY STUDENÉ VODY
MOUKA NA PODSYPÁNÍ
POSTUP..........Mouku,kmín,sůl a droždí nasucho promícháme.Poté přidáme vodu a ocet. Promícháme,až vznikne řidší těsto,které na povrchu posypeme moukou,přikryjeme folií nebo vložíme do igelitový tašky.
Těsto necháme v chladné místnosti/chodbě/12 až 18 hodin kynout/nejlépe přes noc/
Po vykynutí těsto vařečkou promícháme,posypeme moukou a na teple necháme ještě 30 min kynout.
Pečící troubu rozpálíme na 230 stupnů C a vložíme do ní na 30 minut rozpálit prázdný hrnec s poklicí/průměr cca 25 cm-suchý/
Do horkého suchého hrnce vyklopíme pomocí stěrky vykynuté těsto,hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při 230 stupních 30 minut. Pak poklici sundíme a dopékáme ještě 20 minut při 210 st.
Chleba se nepřipálí a krásně se hned čerstvě upečený vyklopí,jen se musí dodržet těch 30 minut rozpálení suchého hrnce,který zůstane po pečení úplně čistý.
Já ho peču v titanovým pekáči,takovej čtverhanej.....je vynikající,křupavý....všem strašně chutná.....
Comment