Recept dle časopisu pošli recept 11/2010
Tak jsem se nalákala a vyzkoušela-je opravdu výborný!!!!
2 hrnky vlažné vody/v receptu nebylo uvedeno!/já dala 2 hrnky obsah 1/4l=250ml 2 krát.....
800 g hladké mouky
4 lžíce vlaž.mléka
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžíce oleje-já dala 3
3 větší cibule
1 kostka droždí/nebo sáček sušeného/dala jsem kostku čerstvého=42g
1 lžička cukru
Na potření:
1 hrnek vody
2 octové uzávěry octa-já dala 2 lžičky malé octa
Kvásek-do vlažného sladkého mléka rozdrobit droždí.
Mouku smíchat se solí a kořením,do vzniklé směsi kvásek.Nakonec přilijeme vlažnou vodu a na kostičky nakrájenou na oleji osmaženou cibulku.Vypracujeme tužší těstom,které vyklopíme na vál a ještě zpracujeme s trochou mouky,aby se nelepilo.Při zapracování těsto nehněteme ale snažíme se do něj dostat vzduch.Necháme hodinu kynout.Vykynut é těsto rozdělíme na dvě části a každou propracujeme tak,abychom do ní opět zapracovali vzduch,těsto bude lepší.Vytvarujeme2šišky,které položíme na plech s pečícím papírem a necháme dvacet minut pod utěrkou kynout.Troubu zapneme na maximum.Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě.Chléb pečeme zprudka asi 5minut pak snížíme teplotu na 180 a dopékáme 40minut během pečení každých 10minut potírame octovou vodou.
Tak jsem se nalákala a vyzkoušela-je opravdu výborný!!!!
2 hrnky vlažné vody/v receptu nebylo uvedeno!/já dala 2 hrnky obsah 1/4l=250ml 2 krát.....
800 g hladké mouky
4 lžíce vlaž.mléka
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžíce oleje-já dala 3
3 větší cibule
1 kostka droždí/nebo sáček sušeného/dala jsem kostku čerstvého=42g
1 lžička cukru
Na potření:
1 hrnek vody
2 octové uzávěry octa-já dala 2 lžičky malé octa
Kvásek-do vlažného sladkého mléka rozdrobit droždí.
Mouku smíchat se solí a kořením,do vzniklé směsi kvásek.Nakonec přilijeme vlažnou vodu a na kostičky nakrájenou na oleji osmaženou cibulku.Vypracujeme tužší těstom,které vyklopíme na vál a ještě zpracujeme s trochou mouky,aby se nelepilo.Při zapracování těsto nehněteme ale snažíme se do něj dostat vzduch.Necháme hodinu kynout.Vykynut é těsto rozdělíme na dvě části a každou propracujeme tak,abychom do ní opět zapracovali vzduch,těsto bude lepší.Vytvarujeme2šišky,které položíme na plech s pečícím papírem a necháme dvacet minut pod utěrkou kynout.Troubu zapneme na maximum.Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě.Chléb pečeme zprudka asi 5minut pak snížíme teplotu na 180 a dopékáme 40minut během pečení každých 10minut potírame octovou vodou.
Comment