Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cibulový chléb

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Cibulový chléb

    Recept dle časopisu pošli recept 11/2010
    Tak jsem se nalákala a vyzkoušela-je opravdu výborný!!!!


    2 hrnky vlažné vody/v receptu nebylo uvedeno!/já dala 2 hrnky obsah 1/4l=250ml 2 krát.....
    800 g hladké mouky
    4 lžíce vlaž.mléka
    2 lžičky soli
    2 lžičky kmínu
    2 lžíce oleje-já dala 3
    3 větší cibule
    1 kostka droždí/nebo sáček sušeného/dala jsem kostku čerstvého=42g
    1 lžička cukru

    Na potření:
    1 hrnek vody
    2 octové uzávěry octa-já dala 2 lžičky malé octa


    Kvásek-do vlažného sladkého mléka rozdrobit droždí.
    Mouku smíchat se solí a kořením,do vzniklé směsi kvásek.Nakonec přilijeme vlažnou vodu a na kostičky nakrájenou na oleji osmaženou cibulku.Vypracujeme tužší těstom,které vyklopíme na vál a ještě zpracujeme s trochou mouky,aby se nelepilo.Při zapracování těsto nehněteme ale snažíme se do něj dostat vzduch.Necháme hodinu kynout.Vykynut é těsto rozdělíme na dvě části a každou propracujeme tak,abychom do ní opět zapracovali vzduch,těsto bude lepší.Vytvarujeme2šišky,které položíme na plech s pečícím papírem a necháme dvacet minut pod utěrkou kynout.Troubu zapneme na maximum.Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě.Chléb pečeme zprudka asi 5minut pak snížíme teplotu na 180 a dopékáme 40minut během pečení každých 10minut potírame octovou vodou.
    Attached Files
    Last edited by lenka24; 13.03.2011, 18:56.
    LENKA

  • #2
    Lákavý recept,ale bojím se té příchutě cibule,není to nasládlé?

    Comment


    • #3
      Je výborný,dala jsem 3 menší cibule a ne moc upražené jen tak lehce do zlatova a nemá chybu!!!!Kluci mají rádi cibulové bagety a tohle jim moc chutnalo a i dědovi,který moc cibuli nemusí
      LENKA

      Comment


      • #4
        Leni, chléb vypadá moc dobře. Já peču v posledním půl roce chléb už jen pouze kváskový, tak uvažuju, jestli by byl dobrý s cibulkou. Asi vyzkouším. Máš Leni v receptu malou chybičku, kde píšeš, že na kostičky na cibuli osmaženou cibulkou. Asi má být na oleji. Já jen, aby to méně zdatné kuchařky pochopily. Jinak tvoje recepty jsou vždy zajímavé a s doprovodnou fotečkou nemají chybu.

        Comment


        • #5
          Holky v časopise nebyl uveden objem hrnku,tak jsem dala 1/4l hrnek celkem 2 t.j.500ml,do mísy jsem dala 600 g hladké mouky a pak jsem dosypávala další mouku-dle oka,aby těsto nelepilo....
          LENKA

          Comment


          • #6
            Leni chlebíky už se pečou,krásně naběhly...už se nemůžu dočkat až nakrojím.Měla jsem 1/2 sáčku mouky na kmínový chléb,tak jsem smíchala s hl.moukou na těch 800g.Dala jsem 3 větší cibule,tak snad nebudou pecny moc cibulové...
            Radka

            Comment


            • #7
              Leni potírala jsi chléb i po upečení?Aby nebyl příliž tvrdý na povrchu?No zase aby zůstal křupavý,prosím poraď,díky...
              Radka

              Comment


              • #8
                Ahoj Radko moc tě zdravím!!!chlebík jsem už po vytažení nepotírala,jak vychladl tak jsme hned ochutnávali a kůrčička byla křupavá a ráno měkká,dala jsem ho do mikroten,sáčku a byl krásně měkoučký
                LENKA

                Comment


                • #9
                  Ahoooj Leni ten chlebík nemá chybu,je krásně nadýchaný,měkkoučký a ta cibulka tam není přehnaně znát,jak jsem se obávala,ale právě dodá jemně na chuti.Pekla jsem párkrát chleba podle neosvědčeného receptu,ale nic moc...Tenhle je fakt moc mňam,baštím jeden za druhým jen s máslem...Děti nemám doma,ale upeču jim pak další.Tuhle recepturu ukládám a určitě pečení zopáknu,děkuju moc za bezva receptík na báječný a lahodný chlebík
                  Radka

                  Comment


                  • #10
                    Rady jsem ráda,že chutnal-nám taky a moc,určitě brzy upeču další i bábí mě ho pochválila a to je co říct,ten receptík mě zaujal a musela jsem vyzkoušet!Moc tě zdravím!!!!!
                    LENKA

                    Comment


                    • #11
                      Tak hlásím, že chleba je VYNIKAJÍCÍ !!!!! Je už vlažný, chlap před chvílí přijel s mininákupem (koupil i krájený chleba ) a když jsem pilkovým nožem začala krájet ("co to je?" "cibulový chleba" "dělaný?" "jo" "hmm" ), tak stál u mě a čekal jak mlsný kocour a roztrhli jsme patku a suchou snědli ("hmhmhmm" ), tak jsem šťastná jak mol v šatně.
                      Ještě kaiserky jsou v pořadí.

                      Click image for larger version

Name:	Cibulov
Views:	1
Size:	120.3 KB
ID:	142905 Click image for larger version

Name:	Cibulov
Views:	1
Size:	112.0 KB
ID:	142906
                      Last edited by janina s.; 01.06.2011, 22:40.
                      anina s.

                      Comment


                      • #12
                        Jani nám také moc chutná-já miluji vůni cibule a chutnají nám cibulové bagety z kauflandu a chlebík nemá chybu!jsem ráda,že se povedl
                        LENKA

                        Comment


                        • #13
                          chlebik

                          Dobry den pani Lenko a vsichni priznivci peceni,

                          vas chlebik vypada teda uzasne a sama chvala,ten proste musim vyzkouset ale bohuzel nemam klasicky cesky ocet,ale jen jablecny a vinny,mohla bych taky pouzit?? ja jen aby to nemelo nejakou pachut...
                          tezzicka

                          Comment


                          • #14
                            S tím teda nemám vůbec zkušenosti já žádné jiné octy zase nepoužívám,tak nevím jakou mají chuť....snad někdo poradí????
                            LENKA

                            Comment


                            • #15
                              Ještě se dá chlebík potírat osoleným mlékem...
                              LENKA

                              Comment

                              Pracuji...
                              X