Potřebuji: množství si každý uzpůsobí)
rohlíky na kolečka, nebo tousty (vcelku nebo na trojúhelníky), já tam mám oboje
ostravská klobása na kolečka nebo jiná uzenina dle chuti
cherry rajčátka nebo nakrájet velká rajčata
mléko
sýr podle chuti , nastrouhaný
2 vejce
máslo
česnek, sůl a pepř
Příprava:
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem ochuceným rozetřeným česnekem. Dno poklademe kolečky rohlíků nebo tousty. Máslem nešetřete, aby se pečivo opeklo a ne připeklo. Na tuto vrstvu pečiva dát klobásku na kolečka, proužky šunky, slaniny, co kdo má rád. Proložit rajčaty. Pak dát druhou vrstvu pečiva. Počet vrstev a jejich ochucení záleží na Vás a podle toho, co je v lednici. Někdy udělám jednu vrstvu uzeninovou a druhou sýrovou s rajčaty a pažitkou.... a také jsem dávala tvaroh s natí cibulky. Mléko rozšlehat s vejci a přidat do něj nastrouhaný sýr, osolit, opepřit a přelít pečivo. Peču přikryté na 180 hod asi 45 minut.
Přílohou může být salát.
Dobrou chuť.
ZDENY
rohlíky na kolečka, nebo tousty (vcelku nebo na trojúhelníky), já tam mám oboje
ostravská klobása na kolečka nebo jiná uzenina dle chuti
cherry rajčátka nebo nakrájet velká rajčata
mléko
sýr podle chuti , nastrouhaný
2 vejce
máslo
česnek, sůl a pepř
Příprava:
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem ochuceným rozetřeným česnekem. Dno poklademe kolečky rohlíků nebo tousty. Máslem nešetřete, aby se pečivo opeklo a ne připeklo. Na tuto vrstvu pečiva dát klobásku na kolečka, proužky šunky, slaniny, co kdo má rád. Proložit rajčaty. Pak dát druhou vrstvu pečiva. Počet vrstev a jejich ochucení záleží na Vás a podle toho, co je v lednici. Někdy udělám jednu vrstvu uzeninovou a druhou sýrovou s rajčaty a pažitkou.... a také jsem dávala tvaroh s natí cibulky. Mléko rozšlehat s vejci a přidat do něj nastrouhaný sýr, osolit, opepřit a přelít pečivo. Peču přikryté na 180 hod asi 45 minut.
Přílohou může být salát.
Dobrou chuť.
ZDENY
Comment