Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Grahamové rohlíky (kaiserky)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Grahamové rohlíky (kaiserky)

    3 hrnky hl. mouky, 1 hrnek pšen. otrub, 1 dcl oleje, 1 kostka droždí,
    1 lžička soli, 2 hrnky vody
    Zpracované těsto necháme 45 minut kynout. (Já dělám v dom. pekárně)
    Vytvoříme rohlíčky nebo večky, kaiserky a pod.
    Před pečením potřít slanou vodou, posypat semínky.
    Pečeme cca 20 min. při 180-200°C.

    Podle zkušeností mých i děvčat, která to pekla je lepší dát méně vody,
    aby těsto nebylo tak řídké.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 07.09.2010, 21:54.
    Alena J

  • #2
    Tak ty bych ráda zkusila,ale ty pšeničné otruby kupuješ kde???To je něco jako vločky???Prosím poraď mi,díky.

    Comment


    • #3
      Alenko,ty je máš tak nádherné,že je tento týden hned zkusím. Pšeničné otruby se kupují u nás určitě ve zdravé výživě a někde možná i v normálních obchodech.,
      Ali,dík za recept,tímto se zavděčím také mužovi,tohle pečivo má také rád.
      Maruna

      Comment


      • #4
        Pšeničné otruby mají i v Kauflandu v regále u semínek.

        Comment


        • #5
          Jaruš ,Iva ti už odpověděla, otruby dnes mají skoro všude.
          V Kauflandu mají ale i větší výběr semínek na posyp nebo do chlebů.
          Alena J

          Comment


          • #6
            Před chvílí jsem je dopekla, jsou moc dobré, jen jsem měla těsto hodně řídké, musela jsem přidávat dost mouky. Chuťově jsou výborné.
            Attached Files
            Last edited by blanca; 16.08.2010, 22:06.
            Blanka

            Comment


            • #7
              Dnes jsem je taky zkoušela a jsou výborné,taky jsem přidávala víc mouky,ale super!!!!
              Maruna

              Comment


              • #8
                Holky jak děláte ten kulatej tvar?????Poraďte!
                LENKA

                Comment


                • #9
                  Alenko vidím,že jsi právě tady-tak mě prosím upřesni jak se dělají ty kulaté tvarry-kaiserek,chtěla bych je vyzkoušet díky moc!!!!
                  LENKA

                  Comment


                  • #10
                    Leni promiň, přečetla jsem si tvůj dotaz až teď.
                    Na kaiserky udělám bochánek a po opětovném vykynutí nastřihnu nůžkami,
                    pomažu, posypu semínky. Taky používají děvčata různé strunové kráječe na ovoce
                    Alena J

                    Comment


                    • #11
                      Moc díky!!!!!
                      LENKA

                      Comment


                      • #12
                        Leni,já udělám bochánek a tupou stranou nože mírně rozdělím -na 3x a bylo to dobré.
                        Alenčin recept je výborný,jsou moc dobré!!!!!
                        Maruna

                        Comment


                        • #13
                          Tak včera jsem je pekla a jsou výborné. Sklidila jsem pochvalu celé rodiny. Jen těsto bylo dost řídké, tak jsem přidávala mouku. Ale to vůbec nevadí, příště dám prostě míň vody.
                          Attached Files

                          Comment


                          • #14
                            Tak už mám konečně koupené otruby a můžu vyzkoušet,už se na ně těším-moc!
                            LENKA

                            Comment


                            • #15
                              Vyzkoušeno a jsou opravdu výborný s těstíčkem se dobře pracuje a vůbec je to mňamka díky za receptík-super!!!!!!!!
                              Attached Files
                              LENKA

                              Comment

                              Pracuji...
                              X