Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Česneková roláda

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Česneková roláda

Česneková roláda
    Ingredience:
    Těsto:
    750 g hladké mouky
    1 dcl oleje
    5 dcl mléka
    50 g kvasnic
    1 kávová lžička cukru
    1 kávová lžička soli
    Nádivka:
    250 g tuku Hera, Stela nebo klasické máslo
    3 žloutky
    12-14 stroužků česneku
    sůl
    Na posypání:
    Vegeta

Příprava:
    Do mísy dáme mouku, olej, mléko, kvásek (z 1 dcl mléka, cukru a kvasnic) a sůl. Těsto vypracujeme a necháme přibližně 1 hodinu kynout.
    Na nádivku smícháme v misce tuk se žloutky, lisovaným česnekem a solí.
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Rozválíme je, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Zavineme, opět potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Vložíme na vymazaný a pomoučený plech, nakrájíme na trojúhelníky (trojúhelníky od sebe neoddělujeme), necháme dokynout asi 10 minut a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia dozlatova.

Pozn.
    Recept jsem zkoušela, je to opravdu moc dobré. Rolády jsem plnila navíc ještě sýrem, s kořením jsem také trošku experimentovala (grilovací koření, kmín, paprika... každý dle chuti).

Jaruško, recept podobný tvému jsem tady dávala pod názvem "česnekové trojúhelníky". Je to opravdu moc dobré.

Comment

recept

Je stejný,jen v náplni je víc másla
      Eny

Comment

Petrulinko, ty česnekové trojúhelníky Tvoje vlastně odstartovaly tu mánii. Nezapomínám. ahoooj.
        Iris

Comment

Iris,také nezapomínám. Já jsem totiž dala do galerky přesně v ten samý den,jako petrulinka, svoje upečené česnekové trojúhelníky s odkazem , podle kterého jsem je dělala. Byla tam i diskuze a Jaruška psala, že je má také, ale trochu jiné, ale z emailů. Teď je zkusila a dala receptík, o kterém tam psala.
          Mirka

Comment

U nás se tedy dělají dost často, jelikož všem chutnají. Ovšem česnek je pak cítit po celém domě. Ale co by člověk neudělal pro to, když mu něco chutná. Myslím, že všechna čest tomu, kdo tento recept vymyslel. Taky dávám i různé náplně, ale výborné jsou jen s tím česnekem jako příloha třeba k různým salátům.

Comment

recept také najdete na www.mimibazar.cz recepty
              MARUŠKA

Comment

Poprvé jsem ho dělala z dámy http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3598.
                Petrulinka byla prostě rychlejší ve vkládání
                Iva4

Comment

Mě přišel tento recept emailem.Jenom že já mám na to mazání místo 125 g másla 250 g Hery .Jinak je to přesně to samé.Já měla ten recept už dlouho,ale nezkoušela jsem to.Až když se to tu peklo,trklo mi,že ten recept mám a jistě jsem ho i rozesílala.
                  Last edited by Jaruš; 04.03.2010, 20:57.

Comment

Já mám ten recept od kamarádky, čili asi ho taky někde opsala. Ale to je myslím jedno, hlavně, že nám všem chutná. Můj starší syn by to jedl pořád. Jaruško, když tam dáváš celou heru není to moc tučné? A ještě jsem chtěla říct, že jsem při jednom pečení dala místo části hladké mouky špaldovou a bylo to taky dobré. Ona totiž ta moje rodinka nechce moc zdravé věci, tak jim to takto občas vynahradím.

Comment

Petrulinko je pravda,že to hodně namažu,ale je lepší to mít takové polotuhé a je to akorát.Já tím mažu i navrchu.Česnek kde má být musí být cítit,já ho taky mám ráda.Jestli je to tučné nevím,protože já to nejedla ale chválí si to.Vnuci říkají,že je to boží,když se to nahřeje v MVT.

Comment

Ahoj Jaruško, máme všichni doma moc rádi různé věci naslano a i když mám nejvíce ráda různé záviny a hnízda z listového těsta, určitě si co nejdříve ten tvůj vyzkouším, myslím,že jsem ho už taky mejlíkem dostala, ale nestihla udělat a když tu čtu samou chválu, musím ho co nevidět udělat. Možná na tu nádivku zkusím dát ještě saláme nebo sýr, uvidíme...

Comment

Pracuji...
                        X