Česneková roláda
Ingredience:
Těsto:
750 g hladké mouky
1 dcl oleje
5 dcl mléka
50 g kvasnic
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
Nádivka:
250 g tuku Hera, Stela nebo klasické máslo
3 žloutky
12-14 stroužků česneku
sůl
Na posypání:
Vegeta
Příprava:
Do mísy dáme mouku, olej, mléko, kvásek (z 1 dcl mléka, cukru a kvasnic) a sůl. Těsto vypracujeme a necháme přibližně 1 hodinu kynout.
Na nádivku smícháme v misce tuk se žloutky, lisovaným česnekem a solí.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Rozválíme je, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Zavineme, opět potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Vložíme na vymazaný a pomoučený plech, nakrájíme na trojúhelníky (trojúhelníky od sebe neoddělujeme), necháme dokynout asi 10 minut a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia dozlatova.
Pozn.
Recept jsem zkoušela, je to opravdu moc dobré. Rolády jsem plnila navíc ještě sýrem, s kořením jsem také trošku experimentovala (grilovací koření, kmín, paprika... každý dle chuti).
Ingredience:
Těsto:
750 g hladké mouky
1 dcl oleje
5 dcl mléka
50 g kvasnic
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
Nádivka:
250 g tuku Hera, Stela nebo klasické máslo
3 žloutky
12-14 stroužků česneku
sůl
Na posypání:
Vegeta
Příprava:
Do mísy dáme mouku, olej, mléko, kvásek (z 1 dcl mléka, cukru a kvasnic) a sůl. Těsto vypracujeme a necháme přibližně 1 hodinu kynout.
Na nádivku smícháme v misce tuk se žloutky, lisovaným česnekem a solí.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Rozválíme je, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Zavineme, opět potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Vložíme na vymazaný a pomoučený plech, nakrájíme na trojúhelníky (trojúhelníky od sebe neoddělujeme), necháme dokynout asi 10 minut a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia dozlatova.
Pozn.
Recept jsem zkoušela, je to opravdu moc dobré. Rolády jsem plnila navíc ještě sýrem, s kořením jsem také trošku experimentovala (grilovací koření, kmín, paprika... každý dle chuti).
Comment