Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Chleba

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Chleba

    1 kg hladké mouky
    3 vařené brambory - vychladlé, rozmačkané nebo nastrouhané, středně velké
    3 čajové lžičky soli
    3 čajové lžičky kmínu
    3 čajové lžičky octa

    Kvásek:
    4,5 dcl vody
    6 dkg kvasnic
    2 lžičky cukru

    Vypracujeme těsto, třeba v hnětači na robotu a necháme vykynout. 1x přemísíme, zase necháme vykynout a pak vytvoříme na suchý plech /případně vyložený pečícím papírem/ bochník, který potřeme vodou a propícháme vidličkou. Po chvilce kynutí vložíme do vyhřáté trouby na nejvyšší stupeň a po 2O minutách ubereme teplotu cca na 180 - 190 stupňů,. Na chvíli můžeme přikrýt alobalem. Dopékáme 50-60 minut. Posledních cca 15 minut alobal odstraníme. Po vytažení z trouby potřeme studenou vodou.


    Tento chleba jsem poprvé pekla podle receptu z televize cca před více než 25 lety a občas ho upeču u teď. Nevím, zda se vám bude chtít péct - v době pekáren na plechu, ale nám opravud chutná a s máslekem je výborný.
    Last edited by Majka 1; 28.10.2011, 17:14.
    M A J K A 1

  • #2
    Tak a že je to recept na chleba se mi někam ztratilo. Já jsem umělec, jak to opravím?
    M A J K A 1

    Comment

    Pracuji...
    X