Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Slané koláčky s provensál.kořením

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Slané koláčky s provensál.kořením

500 g polohrubé mouky+ něco na podsypání
    1 droždí -kostka
    1 kávová lžička cukru-krupice400 ml vlažné vody
    1 lžička soli
    2 lžíce provensál.koření
    3 lžíce polévkové oliv.oleje
    Do mísy nasypat mouku,sůl,udělat důlek,do něho kvasnice rozdrobit+cukr,nalít polovinu vlažné vody-kvásek,dolít zbytek vody,olej,koření,zpracovat těsto dát pod utěrku na teplé místo kynout.
    Náplň:1 pomazánkové máslo
    80 g nasekaných madlí-oloupaných
    1 balíček oliv s papričkou-vylít nálev a rozmixovat
    Salám dle chuti-2 kolečka gothaje nadrobno pomletého,provensál.koření,petržel.nať nadrobno nakrájenou-to vše zamíchat-ochutnat-dle chuti posolit
    Z vykynutého těsta tvořit kuličky-na 1 plech 15ks na pečící papír,potřít olejem-Dala jsem lžičku olivového a lžičku slunečnicového,udělat důlek naplnit náplní a upéct Pekla jsem na 180 asi 20 minut???dle zkušenosti z troubou.Upečené ještě teplé jsem posypala nastrouhaným uzeným sýrem a kdo chce-kečupem
    LENKA

Ještě fotečky:
    Attached Files
    LENKA

Comment

Tak už ochutnal i manžel a Romča a ten naznal,že ty mandle v tom moc křupou,ale jinač mu to chutnalo,tak příště dám víc salámu-poličan bude výraznější a bez mandliček,manželovi chutnají moc a Tomík si hned dal jak jsme přišli a plno kečupu!
      LENKA

Comment

Leni, to vypadá luxusně, mám ráda slané pečené křupavé.
        Určitě brzy vyzkouším !
        Pěkný večer !
        anina s.

Comment

Leni, vypadají moc dobře.
          Jana H.

Comment

Leni, ty určitě vyzkouším. Já dělám cibuláčky a moc nám chutnají. Takže myslím, že s těmito budu mít určitě úspěch.
            Mirka

Comment

Těsto je výborný,dobře se s ním pracuje a i chuťově a ta náplň může být různá co komu chutná tak si přidá nebo ubere!V původním receptu je tvaroh,ale já zkusila pom.máslo a příště dám znova jen bez těch mandliček,ale se salámkem pikantnějším!
              LENKA

Comment

Pracuji...
              X