Testo prosim nezadelavejte v domaci pekarne.
Neni tuhe, spis lepive.
Testo pred peceni nenechame kynout.
Davame do studene trouby.
450ml vlazne vody
kostka cerstveho drozdi (na 1/2kg mouky)
500 g celozrnne mouky
2 kavove lzicky soli
2 polevkove lzice octa - muze byt vinny, nebo jablecny
loupana semena podle chuti a nalady
Ja davam semena z dyni, slunecnic a sesamu.
Semena orestuji na panvi bez tuku.
Restuji hned do zasoby, na pristi peceni.
Uchovavam restovane v dobre zavrene sklenici v lednicce.
Postup:
Formu na chleba vymazeme tukem (maslo) a vysypeme bohate ovesnyma vlockama.
Do misy dame vlaznou vodu a spetku cukru, rozmichame v ni drozdi, aby se jenom rozpustili (nedelame kvasek)
Pridame vsechny ostatni prisady a hnetacem vse dobre smichame.
Prendame do formy, dame do studene trouby.
Teplotu nastavime na 180°C a peceme hodinu.
Po hodine chleba vyklopime z formy a dame spodkem nahoru jeste na nekolik minut (asi7min) dopect, aby dostal zlatavou barvu.
Zda je chleba propeceny pozname, kdyz na nej zaklepeme kloubem prstu (jako na dvere) a ozve se nam duty zvuk.
Neni tuhe, spis lepive.
Testo pred peceni nenechame kynout.
Davame do studene trouby.
450ml vlazne vody
kostka cerstveho drozdi (na 1/2kg mouky)
500 g celozrnne mouky
2 kavove lzicky soli
2 polevkove lzice octa - muze byt vinny, nebo jablecny
loupana semena podle chuti a nalady
Ja davam semena z dyni, slunecnic a sesamu.
Semena orestuji na panvi bez tuku.
Restuji hned do zasoby, na pristi peceni.
Uchovavam restovane v dobre zavrene sklenici v lednicce.
Postup:
Formu na chleba vymazeme tukem (maslo) a vysypeme bohate ovesnyma vlockama.
Do misy dame vlaznou vodu a spetku cukru, rozmichame v ni drozdi, aby se jenom rozpustili (nedelame kvasek)
Pridame vsechny ostatni prisady a hnetacem vse dobre smichame.
Prendame do formy, dame do studene trouby.
Teplotu nastavime na 180°C a peceme hodinu.
Po hodine chleba vyklopime z formy a dame spodkem nahoru jeste na nekolik minut (asi7min) dopect, aby dostal zlatavou barvu.
Zda je chleba propeceny pozname, kdyz na nej zaklepeme kloubem prstu (jako na dvere) a ozve se nam duty zvuk.
Comment