Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Fofr chleba

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Fofr chleba

    Testo prosim nezadelavejte v domaci pekarne.
    Neni tuhe, spis lepive.
    Testo pred peceni nenechame kynout.
    Davame do studene trouby.

    450ml vlazne vody
    kostka cerstveho drozdi (na 1/2kg mouky)
    500 g celozrnne mouky
    2 kavove lzicky soli
    2 polevkove lzice octa - muze byt vinny, nebo jablecny
    loupana semena podle chuti a nalady
    Ja davam semena z dyni, slunecnic a sesamu.

    Semena orestuji na panvi bez tuku.
    Restuji hned do zasoby, na pristi peceni.
    Uchovavam restovane v dobre zavrene sklenici v lednicce.


    Postup:
    Formu na chleba vymazeme tukem (maslo) a vysypeme bohate ovesnyma vlockama.
    Do misy dame vlaznou vodu a spetku cukru, rozmichame v ni drozdi, aby se jenom rozpustili (nedelame kvasek)
    Pridame vsechny ostatni prisady a hnetacem vse dobre smichame.
    Prendame do formy, dame do studene trouby.
    Teplotu nastavime na 180°C a peceme hodinu.
    Po hodine chleba vyklopime z formy a dame spodkem nahoru jeste na nekolik minut (asi7min) dopect, aby dostal zlatavou barvu.
    Zda je chleba propeceny pozname, kdyz na nej zaklepeme kloubem prstu (jako na dvere) a ozve se nam duty zvuk.

  • #2
    Uli, diky za recept, tak jsem vyzkousela, ale ma 1 chybu, ani ne za den jsme ho sežrali ve dvou, no a jakpak je to s tou dietou??? Asi to budu muset jit postudovat!
    Jeste 1x diky za recept, moc mnamka.
    Marie z Moravy

    Comment


    • #3
      No vidis Marie - tu stejnou chybu ma i u nas

      Ale za to je opravdu fofrem upeceny a neda moc prace, tak se da chyba napravit

      Comment


      • #4
        sbrot1.JPG (61.2 KB) sbrot3.JPG (53.6 KB) sbrot5.JPG (62.7 KB) sbrot6.JPG (57.2 KB)
        Attached Files

        Comment


        • #5
          Ahoj Uli, mám ráda takové chleby, a nemám pekárnu, a musí být celozrnná mouka? Jestli může být polohrubá, ale jinak bych ji asi koupila.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Janino ja jsem to z bile mouky nezkousela
            Jestli s tim nemas problem, tak radeji vezmi zu celozrnnou.

            Comment


            • #7
              Uli , nemám, mám ráda celozrnné pečivo, sezamové nebo slunečnicové semínka atd. a Kč není rozhodující.
              Tak dík za odpověď, sovo.
              Strašidlo modré.
              anina s.

              Comment


              • #8
                Ahoj Uli,když tam nedám semínka nic se nestane ??
                Lilie

                Comment


                • #9
                  Lilie myslim, ze by se nemelo nic stat, ale asi to nebude docela ono

                  Comment


                  • #10
                    Semínka jsou tam úžasná, bylo by škoda nedat. Já minule dala sušené droždí, dnes zkusím normální, napíšu rozdíl. Také nemám pekárnu, ale tento je supr, uz ji nepotrebuji...
                    Marie z Moravy

                    Comment


                    • #11
                      Tak hlasim vysledek: chlebicek s obycejnym drozdim je nakynutejsi nez s drozdim susenym. Ale opet davam 1, jedla jsem jeste teply a na obed byla fazole, to fude FOFR NOC
                      Marie z Moravy

                      Comment


                      • #12
                        Já jsem ho dělala bez semínek, jelikož to bych ho jedla sama a byl moc dobrý. Jen jsem nenašla formu na chleba, tak jsem ho dělala v dortové formě a byl nízký. Tak uvažuju, že ho příště udělám z dvojité dávky do té dortové formy, ale nevím, jestli to tím pádem mám péct 2 hodiny? Co děvčata myslíte?

                        Comment


                        • #13
                          Pekla jsem ho z polohrubé mouky, s kmínem a sezamem, v srnčím hřbetu.
                          Teď "patku" ochutnávám s pomazánkovým máslem a cherry rajčátkem.
                          Je VYNIKAJÍCÍ.
                          Koupím semínka a upeču zase, je to opravdu rychlovka.
                          Uli, snad tu ještě někdy nakoukneš, tak díky za prima recept.


                          Click image for larger version

Name:	fofr chleba od Uli.jpg
Views:	1
Size:	125.3 KB
ID:	144525
                          anina s.

                          Comment

                          Pracuji...
                          X