Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čína do trouby

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Čína do trouby

Čína do trouby

1/2 kg masa na nudličky (nejlépe z ořez.kuřete-stehení+prsní)
    1 lžíce sladké papriky
    - " - kari koření
    - " - solamylu
    1malá lžička soli
    1 paprika na nudličky (nejlépe dvě barvy)
    1 cibule na proužky
    zalít olejem asi :1dcl i více(dávám od oka)

Do mísy odměříme koření,přidáme solamyl,olej a smícháme.Do směsi přidáme maso a papriku nakrájené na nudličky a cibuli na proužky.Důkladně promícháme a necháme v lednici 12hod uležet.Pečeme zakryté v troubě,občas promícháme,aby se nepřichytlo na dno.Podáváme s rýží nebo hranolkami.Dělám synovi-moc mu chutná.Kdo má rád může přidat chilli nebo namísto sladké pálivou papriku.
    Attached Files
    Radka

Re: Čína do trouby

Radko díky za receptík,ještě k tomu pečení,dáváš to do pekáčku přikrytého pokličkou?Díky Lenka
    LENKA

Comment

Původně odeslal lenka24
      Radko díky za receptík,ještě k tomu pečení,dáváš to do pekáčku přikrytého pokličkou?Díky Lenka

Leni v tom receptu se píše zakryté,asi jsi to přehlédla.Taky mne to zaujalo.

Comment

Vložím do roztopené trouby klidně na 200°C,u skleněného pekáče raději do méně horké-aby neprasklo(150°C).Peču přikryté,ke konci odklopím víko a trochu opeču.Kdo chce víc vysmahlé a méně šťávy nechá déle bez poklice...k opeč.bramborám nebo hranolkám).K rýži zase aby bylo trochu víc šťávy.Ve skleněném pekáči se neopeče tak jako v hrnci nebo v klasic.plech.pekáči.Taky záleží jestli se dá vyší vrstva nebo se rozloží v nižší vrstvě do větší pečící nádoby-pak bude víc opečené.Třeba by se dalo péct úplně bez poklice(z kuřecího masa),vepřové je tužší-musí se podusit.Asi by bylo výsledné dílo víc opečené a jestli by nebylo takové sušší-nevím,nezkoušela jsem.Tahle směs se dá taky osmažit na pánvi,na kterou už bych nedávala olej.Radka
        Radka

Comment

Radko díky,už ji mám naloženou v lednici!Zítra uvidíme!Lenka
          LENKA

Comment

Tak to je super nápad. Já to určitě vyzkouším, až přijede brácha s rodinkou ... myslíš, že bude stačit z dvojité dávky na šest porcí?? To asi musím přidat, co. Já totiž do číny ještě dávám pórek, víc papriky a žampiony, tak nemám odhad. Díky Renata

Comment

Rendi,tak to bych raději udělala z dvě a půl dávky.Raději ať trochu zbyde,než aby chybělo,hlavně ať chutná. :P
              Radka

Comment

Radko je to skvělý recept,krásně měkoučké,šťavnaťoučké,moc jsem si dneska pochutnala!
                Zdravím do Hrušovan!
                POVEDLO SE!
                LENKA

Comment

Radko, já myslím, že tohle jídlo by jsi měla přehodit do hlavních jídel. To je normální hlavní chod a tak by se tam spíš hodil. Tady je to spíš na nějaké slané koláče atd.Ještě jsem si všimla kuřecí rolády ta taky by patřila do hlavních jídel.Díky

Comment

Díky za radu, to je fakt....stejně si občas přidávají

Comment

Jaruš to máš pravdu,nějak jsem si to neuvědomila.Jen už asi přesunovat nebudu,nešlo by to i s komentářema... Příště se polepším .Radka
                      Radka

Comment

:P Leni to jsem ráda,že vám chutnalo.Je to takový obyč.rychlý recept,ale docela chutný.
                        Radka

Comment

Je to výborný,fakt moc!Díky a pěkný víkend!Lenka
                          LENKA

Comment

Pracuji...
                          X