Oznámení

Collapse
No announcement yet.

VAJEČNÝ ASPIK (s majonézou)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • VAJEČNÝ ASPIK (s majonézou)

    Mám od kamarádky recept na vaječný aspik: Ingredience: 4 vařená vejce,4dkg želatiny(nechat naboptnat),30dkg salámu,1 moravanka,1 masox,2 majonézy-sáčky. Nejprve necháme namočenou želatinu v troše vody naboptnat,potom ji rozpustíme spolu s masoxem NESMÍ VŘÍT Vytvoříme směs smícháním zeleniny,salámu,vajíček a majonézy.Nakonec přimícháme želatinu.
    Radka

  • #2
    Re: VAJEČNÝ ASPIK (s majonézou)

    Už několikrát jsem chtěla tento recept vyzkoušer.
    Vaječnou tlačenku miluju. Ale vždycky to z nějakého důvodu vzdám a koupím si 2 plátky hotové. Myslím, žd domácí je domácí.

    Tak když to tu teď budu mít denně na očích, tak se k tomu asi dokopu.
    Dík za recept.
    HankaP

    Comment


    • #3
      Re: VAJEČNÝ ASPIK (s majonézou)

      Hanko .P to vyzkoušej je to moc dobrý,nedá to tolik práce a je toho dost. Já ho dělám dost často a moc nám chutná.Tento týden chci udělat Uherský řez.Jestli se povede,tak dám recept.

      Comment


      • #4
        Zdravím Radko, už jsem viděl několik variant, ale tato s masoxem mi chutná nejvíc. Podle takového receptu se vyráběl v 80-tých letech, ve výrobně studené kuchyně podniku Pramen v Kyjově (okr. Hodonín) výrobek, zvaný "Hanácký řez". Směs se dávala do srnčího hřbetu, vyloženém mikrotenovým přířezem. Tehdy jsem v Pramenu pracoval. Ještě dodám, že z Moravanky se použije vše, včetně nálevu, jen feferonka se nedává.
        Last edited by ; 29.11.2009, 16:53.

        Comment


        • #5
          Ahojky, už jsem něco podobného taky před časem dělala, chutná mi tam ta majonéza, nějak nemusím aspik průhledný.
          Je to dobrůtka a každý si tam může dát, co mu chutná.
          anina s.

          Comment

          Pracuji...
          X