Mám od kamarádky recept na vaječný aspik: Ingredience: 4 vařená vejce,4dkg želatiny(nechat naboptnat),30dkg salámu,1 moravanka,1 masox,2 majonézy-sáčky. Nejprve necháme namočenou želatinu v troše vody naboptnat,potom ji rozpustíme spolu s masoxem NESMÍ VŘÍT Vytvoříme směs smícháním zeleniny,salámu,vajíček a majonézy.Nakonec přimícháme želatinu.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
VAJEČNÝ ASPIK (s majonézou)
Collapse
X
-
Re: VAJEČNÝ ASPIK (s majonézou)
Už několikrát jsem chtěla tento recept vyzkoušer.
Vaječnou tlačenku miluju. Ale vždycky to z nějakého důvodu vzdám a koupím si 2 plátky hotové. Myslím, žd domácí je domácí.
Tak když to tu teď budu mít denně na očích, tak se k tomu asi dokopu.
Dík za recept.HankaP
-
Zdravím Radko, už jsem viděl několik variant, ale tato s masoxem mi chutná nejvíc. Podle takového receptu se vyráběl v 80-tých letech, ve výrobně studené kuchyně podniku Pramen v Kyjově (okr. Hodonín) výrobek, zvaný "Hanácký řez". Směs se dávala do srnčího hřbetu, vyloženém mikrotenovým přířezem. Tehdy jsem v Pramenu pracoval. Ještě dodám, že z Moravanky se použije vše, včetně nálevu, jen feferonka se nedává.
Comment
Comment