Potřebujeme:
2 kg špekáčků , nebo jiných párků, klobás atd.
20 kuliček nového koření
20 kuliček černého pepře
15 ks bobkového listu
1 sáček glutasolu
1 sáček kari
1 sáček grilovacího koření
1 polévková lžíce Chilli
1 litr octa
1 litr vody
6 - 7 větších cibulí ( podle mě čím víc, tím líp )
Postup:
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule.
Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí, které skládáme do sklenic.
Prokládáme cibulí, bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření z uvařeného láku rovnoměrně tak, aby byly s cibulí na každém patře špekáčků, aby se lépe proležely.
Po naplnění dáme sklenice s utopenci do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30min.
Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku .
Zavíčkujeme až teprve po vychladnutí.
Při pokojové teplotě necháme asi 4 dny zaležet a poté uložíme do chladna.
Konzumujeme po 4 - 5 dnech.
Indredience vychází na 6 - 8 sklenic 0,7 litru , nebo 2 třílitrové. Doba přípravy zabere asi 3 a 1/2 hodiny
Tento recept jsem dostal od bývalého kuchaře a musím říci, že je to opravdu výborné a všichni, co jsem jim recept dal mi to potvrdili.
2 kg špekáčků , nebo jiných párků, klobás atd.
20 kuliček nového koření
20 kuliček černého pepře
15 ks bobkového listu
1 sáček glutasolu
1 sáček kari
1 sáček grilovacího koření
1 polévková lžíce Chilli
1 litr octa
1 litr vody
6 - 7 větších cibulí ( podle mě čím víc, tím líp )
Postup:
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule.
Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí, které skládáme do sklenic.
Prokládáme cibulí, bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření z uvařeného láku rovnoměrně tak, aby byly s cibulí na každém patře špekáčků, aby se lépe proležely.
Po naplnění dáme sklenice s utopenci do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30min.
Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku .
Zavíčkujeme až teprve po vychladnutí.
Při pokojové teplotě necháme asi 4 dny zaležet a poté uložíme do chladna.
Konzumujeme po 4 - 5 dnech.
Indredience vychází na 6 - 8 sklenic 0,7 litru , nebo 2 třílitrové. Doba přípravy zabere asi 3 a 1/2 hodiny
Tento recept jsem dostal od bývalého kuchaře a musím říci, že je to opravdu výborné a všichni, co jsem jim recept dal mi to potvrdili.
Comment