Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pikantní utopenci

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pikantní utopenci

    Potřebujeme:
    2 kg špekáčků , nebo jiných párků, klobás atd.
    20 kuliček nového koření
    20 kuliček černého pepře
    15 ks bobkového listu
    1 sáček glutasolu
    1 sáček kari
    1 sáček grilovacího koření
    1 polévková lžíce Chilli
    1 litr octa
    1 litr vody
    6 - 7 větších cibulí ( podle mě čím víc, tím líp )

    Postup:
    Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule.
    Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí, které skládáme do sklenic.
    Prokládáme cibulí, bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření z uvařeného láku rovnoměrně tak, aby byly s cibulí na každém patře špekáčků, aby se lépe proležely.
    Po naplnění dáme sklenice s utopenci do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30min.
    Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku .
    Zavíčkujeme až teprve po vychladnutí.
    Při pokojové teplotě necháme asi 4 dny zaležet a poté uložíme do chladna.
    Konzumujeme po 4 - 5 dnech.

    Indredience vychází na 6 - 8 sklenic 0,7 litru , nebo 2 třílitrové. Doba přípravy zabere asi 3 a 1/2 hodiny
    Tento recept jsem dostal od bývalého kuchaře a musím říci, že je to opravdu výborné a všichni, co jsem jim recept dal mi to potvrdili.

  • #2
    Re: Pikantní utopenci

    Jeníku, to vypadá skutečně výborně. Pamatuji časy, když jsme jako mladší vyráželi na chalupu na Silvestra, tak jsme tam takové lahůdky dělali. Ale myslím, že ten recept nebyl tak dokonalý.
    HankaP

    Comment

    Pracuji...
    X