1 kg kuřecích jater
1 velká cibule
250 g másla
3-6 str.česneku/dle chuti/
1 smetana na šlehání
majoránka,tymián-nejlépe čerstvý,sůl pepř
/můžou být nasekané mandle,brusinky,provensálské koření.....dle chuti každého
já dala brusinky
Na oleji zpěnit cibulku,česnek přidat játra/nakrájené/tymián,majoránku a půlku šlehačky a dusíme až se vypaří tekutina.Ochutit solí,pepřem....přidat brusinky nebo mandle a rozmixovat s změklým máslem a se zbytkem šlehačky-mixovala jsem na jemno ručním šlehačem
Dát do formy na srnčí hřbet-ještě jsem zbytek dala do malé mističky nebo do formy na biskup.chlebíček!!dala jsem do formy mikroten a naskládala plátky slaniny nechat do 2.dne v lednici
Kdo nemá rád slaninu tak nedává-nemusí tam být!!!!
1 velká cibule
250 g másla
3-6 str.česneku/dle chuti/
1 smetana na šlehání
majoránka,tymián-nejlépe čerstvý,sůl pepř
/můžou být nasekané mandle,brusinky,provensálské koření.....dle chuti každého
já dala brusinky
Na oleji zpěnit cibulku,česnek přidat játra/nakrájené/tymián,majoránku a půlku šlehačky a dusíme až se vypaří tekutina.Ochutit solí,pepřem....přidat brusinky nebo mandle a rozmixovat s změklým máslem a se zbytkem šlehačky-mixovala jsem na jemno ručním šlehačem
Dát do formy na srnčí hřbet-ještě jsem zbytek dala do malé mističky nebo do formy na biskup.chlebíček!!dala jsem do formy mikroten a naskládala plátky slaniny nechat do 2.dne v lednici
Kdo nemá rád slaninu tak nedává-nemusí tam být!!!!
Comment