Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Paštika do srnčího hřbetu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Paštika do srnčího hřbetu

    Click image for larger version

Name:	004.JPG
Views:	1
Size:	119.5 KB
ID:	147621Click image for larger version

Name:	005.JPG
Views:	1
Size:	90.7 KB
ID:	147622Click image for larger version

Name:	006.JPG
Views:	1
Size:	93.7 KB
ID:	1476231 kg kuřecích jater
    1 velká cibule
    250 g másla
    3-6 str.česneku/dle chuti/
    1 smetana na šlehání
    majoránka,tymián-nejlépe čerstvý,sůl pepř
    /můžou být nasekané mandle,brusinky,provensálské koření.....dle chuti každého
    já dala brusinky

    Na oleji zpěnit cibulku,česnek přidat játra/nakrájené/tymián,majoránku a půlku šlehačky a dusíme až se vypaří tekutina.Ochutit solí,pepřem....přidat brusinky nebo mandle a rozmixovat s změklým máslem a se zbytkem šlehačky-mixovala jsem na jemno ručním šlehačem
    Dát do formy na srnčí hřbet-ještě jsem zbytek dala do malé mističky nebo do formy na biskup.chlebíček!!dala jsem do formy mikroten a naskládala plátky slaniny nechat do 2.dne v lednici
    Kdo nemá rád slaninu tak nedává-nemusí tam být!!!!
    Last edited by lenka24; 20.02.2012, 14:36.
    LENKA

  • #2
    Leni,vypadá to úžasně,muž má rád paštiku,tak to asi zkusím....
    Maruna

    Comment


    • #3
      U nás kluci také tak jsem neodolala a vyzkoušela,pěkně na jemno rozmixovala a už se těším až budu mít čerstvej tymián,musela jsem dát sušenej..ale dobrý
      LENKA

      Comment


      • #4
        Tak to vypadá jednoduše,asi udělám z poloviční dávky,teď jsou játra levná v Tescu od středy.

        Comment


        • #5
          Jaruško je to hned....opravdu jen dobře dochutit a nechat uležet je super,krásně se i maže na pečivo,nbo kdo má rád hrubší,míň rozmixuje a je to!
          LENKA

          Comment


          • #6
            Kdo má rád slaninu-je dobré dát dio formy a pak ještě nahoru,aby to bylo úplně celé obalené-příště to také tak udělám,dala jsem váhalovu slaninu-albert
            LENKA

            Comment


            • #7
              Leni a ta slanina tam musí být? Zkusila bych to bez ní. A ještě jeden dotaz, nezkazí se paštika, když se tam přidává ta smetana až po uvaření jater, a pak už se paštika nevaří?

              Comment


              • #8
                Slanina tam být nemusí-proto jsem psala-kdo má rád slaninu!!!! paštika se už nevaří a nezkazila se!nechala jsem jí vychladnout a pak dala do lednice
                LENKA

                Comment


                • #9
                  Romík slaninu nemusí tak jsem mu ji odělala při krájení a paštika mu moc chutnala
                  LENKA

                  Comment


                  • #10
                    Leni, děkuji. Chlapi sice mají slaninu rádi, ale zkusím to bez ní, protože paštika vypadá úžasně.

                    Comment


                    • #11
                      Není zač,já jsem také nedávala slaninu do té malé misky co mi ještě paštička zbyla,tak buď do srnčího hřbetu+malá mistička nebo jen forma na biskup.chlebíček a tam se vejde všechna se slaninou má pěkný tvar srnčí hřbet...
                      LENKA

                      Comment


                      • #12
                        Ahoj Leni,dnes jsem improvizovala brusinkovo-jablečnou paštiku,dle Tvého receptu. Smetany jsem dala jen 140 ml a nechala vydusit.Z upečené kachny jsem stáhla tuk a použila namísto másla.Plnila jsem do skleniček. Paštika je skvělá,dobře se maže na pečivo.
                        Díky za recept
                        Iva4

                        Comment


                        • #13
                          Ivčo moc moc tě zdravím a není zač
                          LENKA

                          Comment

                          Pracuji...
                          X