Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vanocni bramborovy salat pro Jindru

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vanocni bramborovy salat pro Jindru

    majoneza, ta nejvetsi sklenice + tatarka 250 ml
    14 vajicek na tvrdo,
    plechovka sterilizovaneho hrasku
    250ml cervene sterilizovane papriky, nakrajene na prouzky
    1 lzice horcice
    40dkg sumkoveho salamu
    cela sedmicka omnia okurek
    sul a pepr

    Vsechno nakrajim na drobne kousky, zamicham, osolim a opeprim a pridam uvarene a vychladle brambory, take nakrajene na drobno. Brambory krajim pres to kovove kolecko se strunama. Brambor davam tolik, co to snese, aby to bylo stavnate a chutne. No, je toho plna misa, takova ta cerna, co uz nase maminky pouzivaly. Nakonec jeste dosolim a dopeprim, popripade okyselim vodou z okurek.
    Stejne si myslim, ze takovy, nebo podobny salat, dela hodne holek.
    MILADA

  • #2
    Miládko,

    recept vypadá výborně, zaujala mě ta červená paprika.To tomu dá určitě bezva chuť.
    Včera jsme měli v práci posezení , šefové bývalý manžel má řeznictví a vývařovnu, tak u něj něchala udělat řízky a sama doma dělala salát pro 20 lidí. Hrozně jsme jí ho chválili. Ona dáva taky majonézu, tatarku, vejce, hořčici ,okurky, cibuli ,moravanku, sůl pepř, nebyl tam salám.
    HankaP

    Comment


    • #3
      Teda ,může být dobrý,ale zarazily mě ty vajíčka ,to je potom vajíčkový?
      Ale každý je zvyklý na něco jiného.

      Comment


      • #4
        Ahoj Miladko,a kolik tam přijde brambor ?
        Iva4

        Comment


        • #5
          Ivo, ja to delam vsechno od oka a brambor varim ten nejvetsi hrnec, ktery je v sade hrncu. Asi tolik, kolik uznas za vhodne, aby to nebylo ani suche a ani moc ridke.
          Evico, ty vajicka se v tom ztrati, na to mnozstvi.
          Hani, hodne lidi dela neco podobneho a kazdy si tam da to, co maji doma radi.
          MILADA

          Comment


          • #6
            Miládko, je to asi jako s gulášem, že ?
            Můj taťka dělá se zeleninou, jednou i s eidamem na kostičky a vždycky ho má super "čvachtavý" a má ho vynikající. Já ho nikdy takový nemám...
            Někdo dává i celer, prostě každý, jak mu chutná a vyhovuje a kdo chce, může zkusit od někoho jiného.
            Last edited by janina s.; 18.12.2009, 21:05.
            anina s.

            Comment

            Pracuji...
            X