Oznámení

Collapse
No announcement yet.

KIMČI - Korejské zelí

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • KIMČI - Korejské zelí

    Kimči

    10 hlav pekingského zelí
    25 dkg soli mořské a 3 litry vody
    namáčíme rozpůlené hlavy na délku a skládáme do soudku do druhého dne a zbytkem vody zalijeme.
    Druhý den nastrouháme na hrubém struhadle nudličky 3-4 bílé ředkve
    na malém struhadle na nudličky nastrouháme 2 velké hlavy česneku a 1 větší zázvor
    3-4 jarní cibulky i s natí našikmo
    3 sáčky pálivé papriky a 1 chilli vše sypké
    asi 20 sacharinů-rozpustíme ve vodě
    2 lžíce glutasolu
    smícháme vše ručně a ochutnáme a případně dochutíme.
    Druhý den vyndáme zelí ven a vodu vylijeme do lavoru.
    Mezi jednotlivé listy dáváme tuto směs,nakonec pomažeme i vršek zelí,ohneme špičku a klademe do soudku.Zalijeme slanou vodou co zbude od namočeného zelí.Dáme kámen,nebo něco na zatížení.Převážeme igelitem a přiklopíme.Po 3 dnech zkontrolujeme aby bylo zelí potopené,když tak nalijeme hovězí studený vývar/možno i z kostky/.Čekáme minimálně 10 dní.
    Attached Files
    Last edited by Jaruš; 27.10.2009, 10:41.

  • #2
    Jaruš a co pak s tím???? To se jí po studenu jako příloha k masu? Nebo se to dusí jako kysané zelí? A to máš ten soudek s naloženým zelím doma v bytě? Bála bych se, že to bude hodně cítit.
    Papa EMKA

    Comment


    • #3
      Emko to je jako příloha za studena.To už se víc nezpracovává.Je pravda,že je to cítit,ale nám to moc chutná jen tak když nás honí mlsná.Soudek mám na balkoně,přes něj zavázaný igelit,přehozený pytel a deka a stejně když otevřu balkon to trochu cítím.My máme zasklený balkon,tak to nezmrzne.To není jako typické zelí,ale celé půlky a potom až na talíři si ji krájíme.

      Comment


      • #4
        Tak se to jenom nechá rozležet v chladnu?
        Alena J

        Comment


        • #5
          Jaruško a jak to dlouho vydrží takto naložené?
          Mirka

          Comment


          • #6
            Děvčata musí to být v chladu a nám to vydrželo asi do února,ale nakládali jsme to až v listopadu.Ale když se to sní dřív,nezaručuji takovou dobu.

            Comment

            Pracuji...
            X