Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rajčatový salát jinak

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rajčatový salát jinak

    Tento recept mám od mého italského švagra.Když jsem poprvé přihlížela postupu,tak mne braly mdloby,kolik solil a olejoval.Ovšem až jsem ochutnala,bylo mu odpuštěno.

    Rajčata omyjeme,nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.Osolíme,vlastně mírně přesolíme ( já vím, že to není zdravé ) a promícháme.Zalijeme kvalitním olivovým olejem ( na dně zůstane zhruba 1,5-2cm vrstva oleje) opět promícháme a necháme půl hodinky odležet.Rajčata pustí vlastní šťávu a kyselost ,takže netřeba dolévat vodou,octovat,cukrovat.
    Kdo má rád mozzarellu,může si ji přidat.
    K tomuto salátu přikládám čerstvou bagetku, která se namáčí do šťávy a klasicky ukusuje poté, co se sní rajčátka.
    Jak tak zjišťuji, tak nejen u nás je ,,boj,, o tu zbylou šťávu s čerstvým pečivem
    Iva4

  • #2
    Ivo já bych se té soli bála,přece musí být v té šťávě,ne?Neumím si to vysvětlit,ale je to asi třeba na trošce vyzkoušet,ale ta sůl tam je a pro nás babiny už to není zdravé,ale nikomu neberu, že mu to chutná.

    Comment


    • #3
      Děvčata, já to tak dělám pořád. Na rajčatový, okurkový a všechnu zeleninu, co pouští vodu, nedělám zálivku. Jak píše Iva, víc posolím, nechám stát tak čtvrt hod., pustí to vodu a pak přidám dle chutě zbytek. Šťáva je intenzivnější, než se zálivkou. Tuto radu mám od bývalé spolupracovnice ze Slovenska a dělá tak hodně let. Zkus Jaruš, zpočátku dej méně a uvidíš.
      Renata

      Comment


      • #4
        Jaruš,když dělám salát malé, tak do něj dám jen špetku soli.
        Zkus dát méně a sama uvidíš. Nějakou sůl nasáknou rajčata a zbytek je ve šťávě.
        A ještě jedna věc. Pokud máte rajské v lednici, tak je nechte aspoň 10 minut
        ,,rozehřát,, při pokojové teplotě.
        Last edited by Iva4; 11.10.2009, 14:02.
        Iva4

        Comment


        • #5
          Ahoj holky, salát bez zálivky je pro mě novinka, znáte to, klasika u našich nebo příbuzných. Tak to někdy zkusím, jak to bude chutnat.
          Jinak to určitě znáte, teta na Slovensku dává do okurkového salátu zakysanou smetanu a česnek buď jo nebo ne nebo udělá dva druhy, někomu česnek nedělá dobře.
          Ale poprvé to byl nezvyk - bílý salát.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Ja salaty take tak delam jako Iva.
            Jenom na listove salaty delam zalivku.
            Janino ten okurkovy salat jsem drive delala take se zakysanou smetanou, ted beru joghurt
            a davam take cesnek,

            Comment


            • #7
              Ahoj ULI, jogurt mám taky ráda, ale ta smetana je hustší a proto mi asi víc chutná, dávám si ji i do boršče, pokud jednou za 100 let uvařím.
              Na hlávkový salát mám ráda zálivku a těsně před podáváním na kostičky opečený špek...
              Někdy koupím i ty zálivky v sáčku - bylinkový, francouzský apod.
              anina s.

              Comment


              • #8
                Jani,okurkový salát s kysanou smetanou zbožňuji.Střídám to s jogurtem,protože tady jsou jogurty trošku o něčem jiném
                Iva4

                Comment


                • #9
                  Na salaty beru nejradeji ten recky - ma vybornou chut a je husty skoro jako kysana smetana.

                  Comment

                  Pracuji...
                  X