Tento recept mám od mého italského švagra.Když jsem poprvé přihlížela postupu,tak mne braly mdloby,kolik solil a olejoval.Ovšem až jsem ochutnala,bylo mu odpuštěno.
Rajčata omyjeme,nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.Osolíme,vlastně mírně přesolíme ( já vím, že to není zdravé ) a promícháme.Zalijeme kvalitním olivovým olejem ( na dně zůstane zhruba 1,5-2cm vrstva oleje) opět promícháme a necháme půl hodinky odležet.Rajčata pustí vlastní šťávu a kyselost ,takže netřeba dolévat vodou,octovat,cukrovat.
Kdo má rád mozzarellu,může si ji přidat.
K tomuto salátu přikládám čerstvou bagetku, která se namáčí do šťávy a klasicky ukusuje poté, co se sní rajčátka.
Jak tak zjišťuji, tak nejen u nás je ,,boj,, o tu zbylou šťávu s čerstvým pečivem
Rajčata omyjeme,nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.Osolíme,vlastně mírně přesolíme ( já vím, že to není zdravé ) a promícháme.Zalijeme kvalitním olivovým olejem ( na dně zůstane zhruba 1,5-2cm vrstva oleje) opět promícháme a necháme půl hodinky odležet.Rajčata pustí vlastní šťávu a kyselost ,takže netřeba dolévat vodou,octovat,cukrovat.
Kdo má rád mozzarellu,může si ji přidat.
K tomuto salátu přikládám čerstvou bagetku, která se namáčí do šťávy a klasicky ukusuje poté, co se sní rajčátka.
Jak tak zjišťuji, tak nejen u nás je ,,boj,, o tu zbylou šťávu s čerstvým pečivem
Comment