Suroviny : 250g nakrájeného eidamu 40% na tenké plátky, 1 pomazánkové máslo, trochu cibule, 1 malá okurka ,1 vejce uvařené natvrdo, 200 g turistického nebo šunkového salámu, troška soli, špetka pepře (podle chuti)
Pracovní postup:Na alobal rozprostřeme plátky sýra tak, aby se překrývaly. Poklademe plátky salámu. V misce si utřeme pomazánkové máslo s nastrouhanou nebo na velmi jemno pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou okurkou a vajíčkem. Přidáme špetku pepře. Pro snadnější roztírání se můře přidat lžičku majolky. Touto pomazánkou potřeme roládu, zabalíme pomocí alobalu a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc. Krájíme na plátky.Pokud je pomazánkové máslo 200 g nemusíme ho dávat celé.Do náplně můžeme přidat bylinky, které máme rádi.
Pracovní postup:Na alobal rozprostřeme plátky sýra tak, aby se překrývaly. Poklademe plátky salámu. V misce si utřeme pomazánkové máslo s nastrouhanou nebo na velmi jemno pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou okurkou a vajíčkem. Přidáme špetku pepře. Pro snadnější roztírání se můře přidat lžičku majolky. Touto pomazánkou potřeme roládu, zabalíme pomocí alobalu a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc. Krájíme na plátky.Pokud je pomazánkové máslo 200 g nemusíme ho dávat celé.Do náplně můžeme přidat bylinky, které máme rádi.
Comment