Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sýrová roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sýrová roláda

    Suroviny : 250g nakrájeného eidamu 40% na tenké plátky, 1 pomazánkové máslo, trochu cibule, 1 malá okurka ,1 vejce uvařené natvrdo, 200 g turistického nebo šunkového salámu, troška soli, špetka pepře (podle chuti)
    Pracovní postup:Na alobal rozprostřeme plátky sýra tak, aby se překrývaly. Poklademe plátky salámu. V misce si utřeme pomazánkové máslo s nastrouhanou nebo na velmi jemno pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou okurkou a vajíčkem. Přidáme špetku pepře. Pro snadnější roztírání se můře přidat lžičku majolky. Touto pomazánkou potřeme roládu, zabalíme pomocí alobalu a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc. Krájíme na plátky.Pokud je pomazánkové máslo 200 g nemusíme ho dávat celé.Do náplně můžeme přidat bylinky, které máme rádi.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Sýrová roláda

    Ahoj, ja do pomazanky davam i tvaroh a nedavam cibuli - horkne, ale to je podle chuti, ale delam z kusu syra. Dam jej do horke vody v igelitovem sacku zmeknout a vyvalim, jde to moc snadno, tak jak kd bude chtit ). Marie
    Marie z Moravy

    Comment


    • #3
      Re: Sýrová roláda

      Jo, jo Maruško M tu také dělám, že rozválím sýr je to bezva náplň dělám z tvarohu, pomazánkové máslo, okurku, červenou papriku atd. jak kdy. Nejdříve rozválenou placku ze sýra pokladu kolečkami šunkového salámu a nebo šunky a potom dávám náplň. Dobře a pevně se stočí a když ztuhne krásně se krájí.

      Comment


      • #4
        Re: Sýrová roláda

        A o to jde, děvčata, že nemusím cihlu nahřívat a zahřívat. Tak jak to tam je, pokladu alobal , udělám náplň, zamotím a dám přes nic do ledničky. Je to za chvilku hotové a není skoro poznat, že se nevyvaluje. Drží pěkně. Zrovna jsem ji dělala ve čtvrtek a do pátku byla moc dobrá. Cibule mě nezhořkla, prý hořkne, když se strouhá, tak nevím. Tak si nechte chutnat.
        Jana H.

        Comment


        • #5
          Re: Sýrová roláda

          Vždyť nejde o to, že je to špatné, ale pro mne je to velmi rychlé, když sýr nahřeji. Každý dělá podle svého zvyku. Jde jenom o to, že jsou i tyto možnosti zdravím

          Comment


          • #6
            Re: Sýrová roláda

            Iko, já jsem ale nenapsala, že je to špatné, jen pro mě je tato pohodlnější a pro mě rychlejší , nic víc a nic míň. Tu válenou roládu znám, svého času jsem ji dělala taky tak. J.H.
            Jana H.

            Comment


            • #7
              Ahoj Jani,já sýr taky nahřívám v sáčku a v horké vodě ,ale určitě to jde i tak jak to děláš ty.potírám to pomazánkovým máslem ,pokladu plátky šunky ,na kostečky nakrájenou paprikou a smotám. Jde to potřít i lososovou pomazánkou,ale tu dělám jen pro sebe - přítel má alergii na ryby

              Comment


              • #8
                Jani H. děkuju za prima recept,píšu si a vyzkouším.Na fotečce vypadá krásně.Co by se stalo kdybych plátky sýra poskládala kousíček přes sebe na alobal nechala v troubě nahřát,aby vznikl plát?nemá někdo zkušenost?
                Radka

                Comment


                • #9
                  Ještěrko, určitě by to šlo. Já skládám plátky sýra na silikonovou podložku, aby se malinko překrývaly, dám na 2 minutky do trouby a krásně se to slije na jeden plát. Potom potřu pomazánkou, dám ostatní ingredience a sroluju. Celé zabalím do podložky a dám ztuhnout do lednice.
                  Ketka 1957

                  Comment


                  • #10
                    Ketko moc Ti děkuju,já bych se do toho jinak nepustila,potřebovala jsem ,,nakopnout" potvrdit,že je to vůbec možné...
                    Radka

                    Comment

                    Pracuji...
                    X