Nálev: Na 1l vody 1-1,5 dcl octa, 2 kostky bujonu, lžičku chili, trošku Vegety, asi 3 min. povaříme.
Do sklenic naskládáme na špalíčky pokrájené špekáčky, které prokládáme cibuli, zelím a ster. okurkami. zalijeme horkým nálevem a sterilizojeme 30 min. při 100 stupních.
Po 3-4 dnech se ve sklenicích začne tvořit rosol (vynikající!), ale nejlepší jsou asi po týdnu. U nás málokdy ten týden vydrží a to je dělávám z tří kilo špekáčků. Na to, aby se vytvořil rosol je opravdu nutné použít špekáčky, párky nebo kabanos ho neudělají.Kdo má rád, může přidat i feferonky nebo kápie.
Dobrou chuť, Pavlína
Do sklenic naskládáme na špalíčky pokrájené špekáčky, které prokládáme cibuli, zelím a ster. okurkami. zalijeme horkým nálevem a sterilizojeme 30 min. při 100 stupních.
Po 3-4 dnech se ve sklenicích začne tvořit rosol (vynikající!), ale nejlepší jsou asi po týdnu. U nás málokdy ten týden vydrží a to je dělávám z tří kilo špekáčků. Na to, aby se vytvořil rosol je opravdu nutné použít špekáčky, párky nebo kabanos ho neudělají.Kdo má rád, může přidat i feferonky nebo kápie.
Dobrou chuť, Pavlína
Comment