TVAROHOVO - STROUHANKOVÉ těsto bez mouky na ovocné knedlíky.
inspirace z pořadu Babicovy dobroty
Potřebujeme:
500 g měkkého tvarohu ( použila jsem zelený vaničkový)
250 g domácí strouhanky
2 vejce
1 lžíce cukru
špetka soli
v původním receptu byly ještě 2 lžíce hladké mouky na podsypání při válení válečku, není však vůbec třeba
ovoce dle chuti, borůvky, švestky, jahody....
Postup:
Z tvarohu, strouhanky, vajec a cukru a špetky soli si metličkami ručním el. šlehačem zpracujeme těsto. Jde to samozřejmě i ručně a nelekněte se protože na první dojem se těsto jeví suché a sypké. Není tomu tak, krásně se s těstem pracuje a přitom se nelepí Vytvoříme z něj váleček, který rozkrájíme na stejně velké kousky, které plníme ovocem a tvoříme knedlíky, jež vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, doba také závisí od ovoce, kupř. s borůvkami a jahodami může stačit i jen 7 minut nebo si jeden vytáhněte a ozkoušejte. Podáváme je sypané mákem či tvarohem se šlehačkou, osmaženou strouhankou, jak má kdo rád.
Musím říct, že jsem z tohoto těsta nadšená, nejen proto, že se nelepí, ale je i po uvaření mechově měkkounké. Má být i ideální na zmražení, že po ohřátí také zůstanou knedlíky krásně nadýchané, to se snad dozvím příště, neboť dnes nám na zamražení žádné knedlíky nezbyly
Dobrou chuť.
inspirace z pořadu Babicovy dobroty
Potřebujeme:
500 g měkkého tvarohu ( použila jsem zelený vaničkový)
250 g domácí strouhanky
2 vejce
1 lžíce cukru
špetka soli
v původním receptu byly ještě 2 lžíce hladké mouky na podsypání při válení válečku, není však vůbec třeba
ovoce dle chuti, borůvky, švestky, jahody....
Postup:
Z tvarohu, strouhanky, vajec a cukru a špetky soli si metličkami ručním el. šlehačem zpracujeme těsto. Jde to samozřejmě i ručně a nelekněte se protože na první dojem se těsto jeví suché a sypké. Není tomu tak, krásně se s těstem pracuje a přitom se nelepí Vytvoříme z něj váleček, který rozkrájíme na stejně velké kousky, které plníme ovocem a tvoříme knedlíky, jež vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, doba také závisí od ovoce, kupř. s borůvkami a jahodami může stačit i jen 7 minut nebo si jeden vytáhněte a ozkoušejte. Podáváme je sypané mákem či tvarohem se šlehačkou, osmaženou strouhankou, jak má kdo rád.
Musím říct, že jsem z tohoto těsta nadšená, nejen proto, že se nelepí, ale je i po uvaření mechově měkkounké. Má být i ideální na zmražení, že po ohřátí také zůstanou knedlíky krásně nadýchané, to se snad dozvím příště, neboť dnes nám na zamražení žádné knedlíky nezbyly
Dobrou chuť.
Comment