Pražské koule
Suroviny na buflery 50 ks:
cukr krupice - 60 g
mouka hladká - 110 g
vanilkový pudinkový prášek - 15 g
žloutky - 85 g
bílky - 150 g
voda - 20 g
Postup na buflery :
žloutky ručně metličkou vyšlehejte s vodou , pudinkovým práškem a 1/3 mouky na řidší kašičku . Bílky s cukrem vyšlehejte na lehký polotuhý sníh . Obě hmoty spojte . Potom rukou zamíchejte mouku , sypejte ji raději postuně , aby se vám neutvořily kousky slepené mouky . Buflery stříkejte cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou na pečící papíry do tvaru polokoule . Stříkejte kousek od sebe , aby se nespekly , Pečeme na 180 stupnů celsia při pootevřené troubě . Korpusy jsou upečené když jdou sundat hezky z papíru .
Suroviny na krém :
máslo - 150 g
100 % tuk - 150 g
moučkový cukr - 145 g
kakaový prášek - 12,5 g
Postup na krém :
Máslo a tuk si necháme dobře změknout a potom je společně vyšleháme , až budou tuky dobře vyšlehané tak přidejte cukr a ještě vyšlehejte , do dobře vyšlehaného krému pomalu zamíchejte prosáté kakao .
Suroviny na rozvar :
cukr krystal a nebo krupice - množstvý stejné jako vody
voda - množství stejné jako u cukru
Postup na rozvar :
Cukr smíchejte s vodou a dejte vařit , až vám to začne vařit tak vařte takové 3 -5 minut , odstavte a máčejte do něj slepené buflery krémem .
Postup na pražské koule :
Upečené buflery sundáme s papíru a všechny je vydlabeme ( tak , abysme neprodloubly dno , ale aby se nám tam vešel krém , prostě uprostřed nožem vydlábnete trochu upečeného bufleru ) , sáčkem s hladkou trubičkou tam naplníme krém je lepší si to při plnění vážit , abyste tam nem+ěli málo krému , dvě polokoule bufleru a krém by měli mít dohromady 25 g ( pamatujte na to , že musíte mít z upečených buflerů vršky i spodky , to znamená , že z tohoto množství budete mít 25 ks pražských koulí ) , na naplněné spodky dejte vršky a dejte do lednice ztuhnout . Ztuhlé si je napíchněte na vidličku ( protože je budete máčet do horkého rozvaru tak , abyste se neopařili ) , namočte do rozvaru , nechte nad rozvarem okapat a obalte je v rozdrcených burákách ( buráky už myslím koupíte pražené , ale dejte si pozor at si nekoupíte solené , nesolené , ale pražené buráky mají myslím v Kauflandu , ještě při tom drcení je nemějte moc na prach , at sou tam i kousky , aby to vyniklo pod čokoládou ) . Zase dejte ztuhnout do lednice a mezitím si připravte do většího hrnečku a nebo mističky větší vrstvu čokolády , tolik , aby se vám tam všechny podařilo hezky namočit a neztrhli ste si buráky . Nechejte okapat . Dejte je budto na mřížku a nebo na povoskovaný pečící papír , aby čokoláda zatuhla . Potom si je dejte do papírových košíčků .
Vypadá to složitě , ale opravdu na tom nic není : upéct , vydlabat , naplnit , ztuhnout , namočit , obalit , namočit do čokolády . Hračka , Ale opravdu si rozdělejte té čokolády víc , aby se vám to dobře máčelo , Já dělám poměr na 100 g čokolády 50 g 100 % tuku - někdy i víc , protože je hezké když hezky prosvítají buráky . Ale opravdu si to udělejte , je to dobré , napište jak se vám to povedlo .
Suroviny na buflery 50 ks:
cukr krupice - 60 g
mouka hladká - 110 g
vanilkový pudinkový prášek - 15 g
žloutky - 85 g
bílky - 150 g
voda - 20 g
Postup na buflery :
žloutky ručně metličkou vyšlehejte s vodou , pudinkovým práškem a 1/3 mouky na řidší kašičku . Bílky s cukrem vyšlehejte na lehký polotuhý sníh . Obě hmoty spojte . Potom rukou zamíchejte mouku , sypejte ji raději postuně , aby se vám neutvořily kousky slepené mouky . Buflery stříkejte cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou na pečící papíry do tvaru polokoule . Stříkejte kousek od sebe , aby se nespekly , Pečeme na 180 stupnů celsia při pootevřené troubě . Korpusy jsou upečené když jdou sundat hezky z papíru .
Suroviny na krém :
máslo - 150 g
100 % tuk - 150 g
moučkový cukr - 145 g
kakaový prášek - 12,5 g
Postup na krém :
Máslo a tuk si necháme dobře změknout a potom je společně vyšleháme , až budou tuky dobře vyšlehané tak přidejte cukr a ještě vyšlehejte , do dobře vyšlehaného krému pomalu zamíchejte prosáté kakao .
Suroviny na rozvar :
cukr krystal a nebo krupice - množstvý stejné jako vody
voda - množství stejné jako u cukru
Postup na rozvar :
Cukr smíchejte s vodou a dejte vařit , až vám to začne vařit tak vařte takové 3 -5 minut , odstavte a máčejte do něj slepené buflery krémem .
Postup na pražské koule :
Upečené buflery sundáme s papíru a všechny je vydlabeme ( tak , abysme neprodloubly dno , ale aby se nám tam vešel krém , prostě uprostřed nožem vydlábnete trochu upečeného bufleru ) , sáčkem s hladkou trubičkou tam naplníme krém je lepší si to při plnění vážit , abyste tam nem+ěli málo krému , dvě polokoule bufleru a krém by měli mít dohromady 25 g ( pamatujte na to , že musíte mít z upečených buflerů vršky i spodky , to znamená , že z tohoto množství budete mít 25 ks pražských koulí ) , na naplněné spodky dejte vršky a dejte do lednice ztuhnout . Ztuhlé si je napíchněte na vidličku ( protože je budete máčet do horkého rozvaru tak , abyste se neopařili ) , namočte do rozvaru , nechte nad rozvarem okapat a obalte je v rozdrcených burákách ( buráky už myslím koupíte pražené , ale dejte si pozor at si nekoupíte solené , nesolené , ale pražené buráky mají myslím v Kauflandu , ještě při tom drcení je nemějte moc na prach , at sou tam i kousky , aby to vyniklo pod čokoládou ) . Zase dejte ztuhnout do lednice a mezitím si připravte do většího hrnečku a nebo mističky větší vrstvu čokolády , tolik , aby se vám tam všechny podařilo hezky namočit a neztrhli ste si buráky . Nechejte okapat . Dejte je budto na mřížku a nebo na povoskovaný pečící papír , aby čokoláda zatuhla . Potom si je dejte do papírových košíčků .
Vypadá to složitě , ale opravdu na tom nic není : upéct , vydlabat , naplnit , ztuhnout , namočit , obalit , namočit do čokolády . Hračka , Ale opravdu si rozdělejte té čokolády víc , aby se vám to dobře máčelo , Já dělám poměr na 100 g čokolády 50 g 100 % tuku - někdy i víc , protože je hezké když hezky prosvítají buráky . Ale opravdu si to udělejte , je to dobré , napište jak se vám to povedlo .
Comment