Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Medové řezy

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Medové řezy

Medové řezy s krustou

Ingredience:

Placky: 50 dkg hl.mouky,20 dkg cukru krupice,25 dkg Hery(másla),2 lžíce medu,2 vejce,2 lžičky sody - rozpustit ve 2 lžících mléka,rum.

Ořechová hmota:
    25 - 35 dkg ořechů - nasekat,8 dkg cukru krupice,12 dkg másla,3 lžíce medu
    Krém:3 1/2 dcl mléka ,2 lžíce hl.mouky,1 lžíce solamylu,10 dkg cukru krupice,20 dkg másla

Postup přípravy těsta:

Placky: z přísad zpracujeme těsto a rozdělíme na dva díly,1/2 těsta upečeme na vymazaném plechu
    (pečícím papíru),druhou 1/2 těsta dáme také na plech.....potřeme horkou ořechovou
    hmotou....pozor rychle tuhne !!! a dáme obě upéct,ještě teplé pokapeme rumem a necháme půl
    dne odpočinout.

Ořechová hmota: vše svaříme na pánvi do růžova

Krém: z mléka,mouky,solamylu a cukru uvaříme hustou kaši,vychladlou vmícháme do másla
    obě placky slepíme krémem a necháme je nejlépe do druhého dne rozležet.Dobrou chuť

Obmněna: do máslového krému můžeme přidat (opatrně po malých dávkách) zašlehat šťávu z 1středního citrónu.
    Attached Files
    Last edited by jesterka; 09.08.2009, 11:40.
    Radka

Re: Medové řezy

Radko zdravím. Recept přinesla dcera od kamarádky a minulý měsíc jsem je dělala na oslavu a jsou moc dobré a všem chutnali. Ovšem nejlepší jsou když vydží až ten třetí den. Pěkně proleželé. Mohu všem vřele doporučit. Všimla jsem si že také používáte na kaši do krémů mouku se solamylem.

Comment

Napřed jsem používala jen solamyl,ale teď dělám raději tento kombinovaný nebo jenom z mouky-myslím,že má lepší chuť.S tvořením dortů,řezů a krémů jsem začala teprve tak před půl rokem.A kupodivu se mi hodně daří.A těch receptů co tu je,někdy nevím ,který si vybrat.Bezvadný je,že jsou většinou vyzkoušené a zatím byly všechny vynikající.Ať se všem daří v kuchtění.S tímto webem je to hračka.Tak se mi zdá,že se nějak ,,zvětšuji"...né to se mi nezdáá.To budu muset najet kilometrů na kole... ouvej,to bude: Radka :P :P

Další fotečky pokračování:
      Attached Files
      Last edited by jesterka; 08.08.2009, 19:11.
      Radka

Comment

Já tyto řezy dělám pod názvem Nebe v hubě a je to i v Egyptě pod názvem Surumi.Je to výborný řez,ale alespoň dva dny to chce rozležet.Já to na vánoce dělám mezi vánoční cukroví na malé čtverečky.

Comment

..jako mini-cukroví to je dobrej nápad Radka
          Attached Files
          Last edited by jesterka; 08.08.2009, 21:56.
          Radka

Comment

Jaruš přesně tento recept dcera přinesla pod názvem Nebe v hubě a já jsem si jednou nemohla na ten název vzpomenout a řekla jsem huba, huba a od té doby u nás jsou huba a huba. A ještě Radko já dávám kombinaci do kaše mouku a když dělám vanilkový krém místo solamylu dávám pudink. Mám vyzkoušeno, že se nedělá ten škraloup. Já jsem teď dělala tokové řezy pod názvem Královské a měly také úspěch. Já také s tou váhou zápasím. Ale já hodně peču když někdo má přijít a nebo na svátky a oslavy. Jsme taková větší rodina a mám tři neteře a dceru a všichni drží dietu a když přijdou tak první je co jsem pekla. A já říkám nic a hned jsou v lednici a dieta nedieta a jedou. Lhala bych, žě mě to nedělá radost. Ať se daří. Když mám čas, tak jsem na těchto stánkách. Zdravím

Comment

Tak jsem si pochutnala, Jaruš nám to upekla na sraz a nemělo to chybu!!!!!
              Domů jsem si odnesla 2 kousky na ochutnání dětem. Taky jim to chutnalo. Takže rozšíříme naše recepty.
              Určitě to budu muset v nejbližší době udělat.
              HankaP

Comment

Pracuji...
              X