Základní vanilkový korpus (kulatá forma průměr 23cm)
6 vajec
180g krupicovéoho cukru
3 lžíce vlažné vody
3 lžíce oleje
240g polohrubé mouky
Obecně platí, že na 1 vejce příjde 30g cukru, 40g mouky a jedna lžíce vody (nebo oleje......já to dávám vždy napůl), takže si musíte odhadnout formu, kterou máte.
Postup je stejný, jak jste zvyklé....kdo bude mít odvahu, zkuste postup. jaký dělám já
Vyšlehám bílky do tuha tak, že když do sněhu píchnu prstem, důlek zůstává, pak zašlehám cukr a šlehám tak dlouho, dokud se nerozpustí, pak zašlehávám postupně žloutky, přidám vodu a olej a nakonec zamíchám mouku (ručně a s citem )
Kakaový korpus
Suroviny stejné, rozdíl je v tom, že uberu trochu mouky a dám kakao , ale vždy dodržím původní váhu mouky.
Takže u 6 vaječného korpusu dávám 200g polohr. mouky a 40g kakaa.
Ořechový korpus
Opět vše stejné - u 6ti vaječného korpusu dávám 180g polohr.mouky a 60g na jemno pomletých ořechů.
Kávový korpus
Suroviny opět stejné s tím rozdílem, že do vyšlehaného sněhu se žloutky přidám emulzní kávu Tchibo exkl. fluid - je to výborné i do krémů, už vzhledem k hustší konzistenci.
Do odvážené mouky je možno ještě zamíchat jednu odměrku mleté kávy, korpus je pak jakoby kropenatý.
Toto jsou korpusy, které dělám nejčastěji, krémy doložím později , teď musím do školky
6 vajec
180g krupicovéoho cukru
3 lžíce vlažné vody
3 lžíce oleje
240g polohrubé mouky
Obecně platí, že na 1 vejce příjde 30g cukru, 40g mouky a jedna lžíce vody (nebo oleje......já to dávám vždy napůl), takže si musíte odhadnout formu, kterou máte.
Postup je stejný, jak jste zvyklé....kdo bude mít odvahu, zkuste postup. jaký dělám já
Vyšlehám bílky do tuha tak, že když do sněhu píchnu prstem, důlek zůstává, pak zašlehám cukr a šlehám tak dlouho, dokud se nerozpustí, pak zašlehávám postupně žloutky, přidám vodu a olej a nakonec zamíchám mouku (ručně a s citem )
Kakaový korpus
Suroviny stejné, rozdíl je v tom, že uberu trochu mouky a dám kakao , ale vždy dodržím původní váhu mouky.
Takže u 6 vaječného korpusu dávám 200g polohr. mouky a 40g kakaa.
Ořechový korpus
Opět vše stejné - u 6ti vaječného korpusu dávám 180g polohr.mouky a 60g na jemno pomletých ořechů.
Kávový korpus
Suroviny opět stejné s tím rozdílem, že do vyšlehaného sněhu se žloutky přidám emulzní kávu Tchibo exkl. fluid - je to výborné i do krémů, už vzhledem k hustší konzistenci.
Do odvážené mouky je možno ještě zamíchat jednu odměrku mleté kávy, korpus je pak jakoby kropenatý.
Toto jsou korpusy, které dělám nejčastěji, krémy doložím později , teď musím do školky
Comment