Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Medový řez

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Medový řez

(Děvčata, je podovný medovniku, jen není tak sladký...)
    450g hladké mouky
    150g cukru moučka
    50g másla
    2 celá vejce
    1 lžíce jedlé sody
    2-3 lžíce mléka
    2 velké lžíce medu

Vypracujeme těsto, rozdělíme na 4 stejné díly a necháme v chladu aspoň hodinu odpočinout. Pak každý plát rozválíme na velikost plechu a pomocí válku přeneseme na plech (s pečícím papírem). Pečeme tak na 180 st. (To je odhad, já mám starou troubu )
    Po upečení potřeme 1 plát náplní, na to dalsí marmeládou, další náplní, nahoru marmeláda a polít čokoládou.

Náplň:
    1/4 kg másla, trochu cukru (dávám od oka cca 15-20 dkg), mají být 2 žloutka (ta nedávám) vyšleháme a pak přidám "moučnou kaši" a znovu vyšlehám. Trošku rumu či tresti.
    mléčná kaše: asi 1/4 l mléka,asi 2 velké lžíce hl.mouky a ořech másla, vanilkový cukr a povařím..

Tak snad vše, pak vám ještě napíši orig. rcpt na čokoládu k tomuto receptu, ale už musím do práce! Tak ať chutná!
    a čokoládu klasicky, jak jste zvyklí
    Marie z Moravy

Re: Medový řez

Ahoj Marie,já je dělám taky,ale dávám švestkový povidla.Moje babička nám je vozila před 35.lety v krabici od bot jsou moc dobrý.babi

Comment

Marie taky ten recept mám, ale ještě tam je vždycky před naplněním potřít tu placku rumem / pro děti kávou/.Zkus to, rum nikdy nic nezkazí
      Daniela

Comment

Ahoj Danielko.
        Recept mam,tak ted se jen do toho pustit.Uz nyni se mi zbyhaji slyny.Myslim,ze bych to pozitri mohla upect.Drz mi palce,at se povede.Rum zde neprodavaji,ale nastesti mi ho sestra privezla,kdyz tu byla na navsteve.Mej se krasne.Renda
        Renda

Comment

Maruško díky.
          Ivana M

Comment

Pracuji...
          X