Vlastním už delší dobu učebnici Cukrářská technologie.
Všechny recepty tam jsou ve velkém, takže které z nich používám, tak jsem si upravila na své dávkování.
Harlekých je tu taky, ale nedělala jsem ho, tak posílám recept v původním dávkování
Korpus
Cukr krupice 1,4 kg
,mouka hlad. 1,45
vejce( bílky 1,3 kg + žloutky 0.7 kg)
olej 0,35 kg
Kakaový prášek O,20 kg
voda 0,2 kg
vejce , vodu, cukr zlehka promícháme, necháme několik minut stát, aby se cukr rozpustil, pak na nízké obrátky začneme šlehat, pak přidáme kakao a mouku, nakonec olej.
Hotové těsto je na 10 dortů průměru 230 mm po 450 g takž si upravte dávkování.
Pak je postup takový, že kulatý dort rozřízneme na 2 kusy, ale neslepujeme, z každého připravíme jeden nízký dort.
střídáme ozdobným sáčkem kola šlehačky bílé a pařížské
Nakonec posypeme nastrouhanou cukrářskou polevou.
Ta učebnice obsahuje veškeré základní zákusky a dorty
Tedy vše ve velkém, u něčeho mi nejsou úplně jasné suroviny, třeba podzemnice hoblovaná pražená, tedy myslím, že to budou klasické buráky, nesolené, nebo obilné klíčky - je to asi náhrada ořechů) myslím, že se prodávají jen ve velké pro cukráře, ale přesto jsou v ní prima recepty, kdyby někdo něco potřeboval, tak se ozvěte.
Všechny recepty tam jsou ve velkém, takže které z nich používám, tak jsem si upravila na své dávkování.
Harlekých je tu taky, ale nedělala jsem ho, tak posílám recept v původním dávkování
Korpus
Cukr krupice 1,4 kg
,mouka hlad. 1,45
vejce( bílky 1,3 kg + žloutky 0.7 kg)
olej 0,35 kg
Kakaový prášek O,20 kg
voda 0,2 kg
vejce , vodu, cukr zlehka promícháme, necháme několik minut stát, aby se cukr rozpustil, pak na nízké obrátky začneme šlehat, pak přidáme kakao a mouku, nakonec olej.
Hotové těsto je na 10 dortů průměru 230 mm po 450 g takž si upravte dávkování.
Pak je postup takový, že kulatý dort rozřízneme na 2 kusy, ale neslepujeme, z každého připravíme jeden nízký dort.
střídáme ozdobným sáčkem kola šlehačky bílé a pařížské
Nakonec posypeme nastrouhanou cukrářskou polevou.
Ta učebnice obsahuje veškeré základní zákusky a dorty
Tedy vše ve velkém, u něčeho mi nejsou úplně jasné suroviny, třeba podzemnice hoblovaná pražená, tedy myslím, že to budou klasické buráky, nesolené, nebo obilné klíčky - je to asi náhrada ořechů) myslím, že se prodávají jen ve velké pro cukráře, ale přesto jsou v ní prima recepty, kdyby někdo něco potřeboval, tak se ozvěte.
Comment