Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Šlehačkový dort Harlekýn

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Šlehačkový dort Harlekýn

    Vlastním už delší dobu učebnici Cukrářská technologie.
    Všechny recepty tam jsou ve velkém, takže které z nich používám, tak jsem si upravila na své dávkování.
    Harlekých je tu taky, ale nedělala jsem ho, tak posílám recept v původním dávkování
    Korpus
    Cukr krupice 1,4 kg
    ,mouka hlad. 1,45
    vejce( bílky 1,3 kg + žloutky 0.7 kg)
    olej 0,35 kg
    Kakaový prášek O,20 kg
    voda 0,2 kg

    vejce , vodu, cukr zlehka promícháme, necháme několik minut stát, aby se cukr rozpustil, pak na nízké obrátky začneme šlehat, pak přidáme kakao a mouku, nakonec olej.
    Hotové těsto je na 10 dortů průměru 230 mm po 450 g takž si upravte dávkování.

    Pak je postup takový, že kulatý dort rozřízneme na 2 kusy, ale neslepujeme, z každého připravíme jeden nízký dort.
    střídáme ozdobným sáčkem kola šlehačky bílé a pařížské
    Nakonec posypeme nastrouhanou cukrářskou polevou.

    Ta učebnice obsahuje veškeré základní zákusky a dorty
    Tedy vše ve velkém, u něčeho mi nejsou úplně jasné suroviny, třeba podzemnice hoblovaná pražená, tedy myslím, že to budou klasické buráky, nesolené, nebo obilné klíčky - je to asi náhrada ořechů) myslím, že se prodávají jen ve velké pro cukráře, ale přesto jsou v ní prima recepty, kdyby někdo něco potřeboval, tak se ozvěte.
    HankaP

  • #2
    dobrý den! mouku, kakao se prosévá?? a jak dlouho se to peče? odepište na můj email..SimcaTom@seznam.cz

    Comment

    Pracuji...
    X