Šlehejte 4 vejce, 1sáček vanilkového cukru, 150 g krupicového cukru, 1 dcl mléka a 1 dcl oleje. Po částech přisypávejte 200g hladké mouky, do které rozmícháte 1 sáček prášku do pečiva a špetku soli.
Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo pečící papír. Na tuto syrovou hmotu, pěkně vedle sebe s malými mezerami rozdělte uvařený pudink, vanilkový, nebo čokoládový, nejlépe oba a střídavě , dělám to lžící, prostě jednu lžíci pudinku, mezera a další. Pudink uvaříme podle návodu kompletně i s cukrem.
Dejte péct do trouby. Pudink krásně během pečení zajede tak akorát do těsta.
Ještě teplý koláč potřeme hustou kysanou smetanou , na dané množství cca 5OO g a posypeme skořicovým cukrem.
Už jsem tam zkoušela přisypat třeba borůvky, je to vynikající. Když ale koláč někam vezu, vynechám tu smetanu a jen posypu skořicovým cukrem. I tak je skvělý.
Tento recept jsem si trošku upravila, ale je to od kuchaře Pokorného a byl vytištěn před mnoha lety v Severočeském deníku.
Pan kuchař ještě doporučuje podávat se šlehačkou a karamelovou omáčkou nebo s medem. To jsem nezkoušela, ale dělám ho už roky,tak jak jsem popsala.
Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo pečící papír. Na tuto syrovou hmotu, pěkně vedle sebe s malými mezerami rozdělte uvařený pudink, vanilkový, nebo čokoládový, nejlépe oba a střídavě , dělám to lžící, prostě jednu lžíci pudinku, mezera a další. Pudink uvaříme podle návodu kompletně i s cukrem.
Dejte péct do trouby. Pudink krásně během pečení zajede tak akorát do těsta.
Ještě teplý koláč potřeme hustou kysanou smetanou , na dané množství cca 5OO g a posypeme skořicovým cukrem.
Už jsem tam zkoušela přisypat třeba borůvky, je to vynikající. Když ale koláč někam vezu, vynechám tu smetanu a jen posypu skořicovým cukrem. I tak je skvělý.
Tento recept jsem si trošku upravila, ale je to od kuchaře Pokorného a byl vytištěn před mnoha lety v Severočeském deníku.
Pan kuchař ještě doporučuje podávat se šlehačkou a karamelovou omáčkou nebo s medem. To jsem nezkoušela, ale dělám ho už roky,tak jak jsem popsala.
Comment