POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva. Plnka: 100g masla, 3-4 PL práškového cukru, 1 kocka (250g) gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 2,5 dl mlieka. Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky . Uvedené množstvo je na malý plech (25x35cm).
POSTUP PŘÍPRAVY
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a gaštanové pyré. Spojíme s pudingom a premiešame. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Potom zmiešame so šľahačkami, stužovačom a dotuha vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme zákusok, ozdobíme podľa vlastnej fantázie...
Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva. Plnka: 100g masla, 3-4 PL práškového cukru, 1 kocka (250g) gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 2,5 dl mlieka. Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky . Uvedené množstvo je na malý plech (25x35cm).
POSTUP PŘÍPRAVY
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a gaštanové pyré. Spojíme s pudingom a premiešame. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Potom zmiešame so šľahačkami, stužovačom a dotuha vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme zákusok, ozdobíme podľa vlastnej fantázie...
Comment