Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Žloutková roláda bez mouky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Žloutková roláda bez mouky

    Click image for larger version

Name:	žloutkov
Views:	1
Size:	134.9 KB
ID:	146160Click image for larger version

Name:	rol
Views:	1
Size:	112.2 KB
ID:	146365
    Potřebujeme:
    4 velká vejce
    100 g moučkového cukru
    3 lžíce kakaa holandského typu ( dávám i víc na barvu )
    špetku soli
    máslo na pečící papír
    pozor je bez mouky
    Postup:
    Roláda - troubu předehřát na 200 stupňů, vyšlehat žloutky s cukrem do pěny a vsypat přes jemné sítko kakao. Zlehka vpracovat hodně tuhý sníh. Ihned rozetřít na plech na peč. papír potřený máslem. Peče se zprudka na 200stupňů max 10 min. Více ne, že je upečeno poznáme, že se okraje trošku zvednou- viz foto Click image for larger version

Name:	rol
Views:	1
Size:	149.1 KB
ID:	146368Déle opravdu nepéct, nevysušit, musí zůstat vláčná. Vychladlou plnit. Click image for larger version

Name:	rol
Views:	1
Size:	104.0 KB
ID:	146367


    Je tak vláčná, že se nemusí stáčet za tepla. Click image for larger version

Name:	rol
Views:	1
Size:	139.7 KB
ID:	146366
    Mám vyzkoušeno, že i druhý den, když se uchová v chladnu, překrytá fólií je i nenaplněná pořád mechová a dá se krásně stočit.
    Náplň - plnila jsem hrk hrk krémem, do tuha ušlehanou šlehačkou ( nedávám ztužovač) s jahodami, mandarinkami (kompotované nebo rozmrazené ovoce nechat hodně okapat a ještě papírovou utěrkou pořádně osušit, aby s ním šlehačka netekla), jak má, kdo rád. Povrch potřít krémem, šlehačkou, či pocukrovat a dozdobit dle chuti.
    Je to hlavně rychlovka, za minimum času maximum pochval
    Last edited by ZDENY; 22.03.2011, 02:22.
    ZDENY

  • #2
    Zdeny já mám taky takový recept,ale jiné poměry i z víc vajec.Ale bílá asi z toho nepůjde,protože to kakao tam má svoji funkci a když ho nedáš,tak asi by to nedopadlo.Nebo už jsi to dělala??Já mám taky bez mouky ještě ořechovou.V Prostřeno tomu říkala Lehký vánek nebo tak nějak ale všimla jsem si,že ji strčila po naplnění do mrazáku,pak už jsem to neviděla co to udělalo.
    Kakaovou i ořechovou bez mouky mám v pečené sladké,tak se na ně můžeš taky podívat.

    Comment


    • #3
      Jaruš, ráda kouknu na Tvé rolády. Dostala jsem recept mailem a vždy jsem zkoušela jen kakaovou. Tak pro jistotu poznámku, že to jde i bez kakaa smáznu, ať někomu nezkazím práci. A až vyzkouším, tak případně doplním.
      ZDENY

      Comment

      Pracuji...
      X