Potřebujeme:
4 velká vejce
100 g moučkového cukru
3 lžíce kakaa holandského typu ( dávám i víc na barvu )
špetku soli
máslo na pečící papír
pozor je bez mouky
Postup:
Roláda - troubu předehřát na 200 stupňů, vyšlehat žloutky s cukrem do pěny a vsypat přes jemné sítko kakao. Zlehka vpracovat hodně tuhý sníh. Ihned rozetřít na plech na peč. papír potřený máslem. Peče se zprudka na 200stupňů max 10 min. Více ne, že je upečeno poznáme, že se okraje trošku zvednou- viz foto Déle opravdu nepéct, nevysušit, musí zůstat vláčná. Vychladlou plnit.
Je tak vláčná, že se nemusí stáčet za tepla.
Mám vyzkoušeno, že i druhý den, když se uchová v chladnu, překrytá fólií je i nenaplněná pořád mechová a dá se krásně stočit.
Náplň - plnila jsem hrk hrk krémem, do tuha ušlehanou šlehačkou ( nedávám ztužovač) s jahodami, mandarinkami (kompotované nebo rozmrazené ovoce nechat hodně okapat a ještě papírovou utěrkou pořádně osušit, aby s ním šlehačka netekla), jak má, kdo rád. Povrch potřít krémem, šlehačkou, či pocukrovat a dozdobit dle chuti.
Je to hlavně rychlovka, za minimum času maximum pochval
Comment