Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nedělní buchtík

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nedělní buchtík

    Já osobně, dělám tuto buchtu z bábovkového hrnkového těsta, ale také se to dělá z piškotu.
    Takže těsto: 4 žloutky,hrneček cukru,vanilkový cukr,3/4 hrnečku oleje,2 hrnečky polohrubé mouky,1 prdopeč.1/2 hrnečku mléka,sníh ze zbylích 4 bílků,nastrouhaná kůra z citrónu

    Těsto vylijeme na vysypaný plech, já vymažu máslem a vysypu hrubou moukou.
    Pečeme zhruba 25 minut,ale jak Jaruška dobře poznamenala,každý má jinou troubu a může péct trošku jinak.

    Na upečené vychladlé těsto dáme krém: 1 smetanu ke šlehání 31%,2 zakysané smetany,vanilkový cukr,a cukr krupice podle chuti.

    Dále na to poklademe ovoce (já dávám 2 kompoty)
    A nakonec: Slejeme šťávy z kompotů a přidáme puding(vanilkový,malinový) trošku cukru, uvaříme a polejeme buchtu.
    Dáme do lednice a necháme zatuhnout.
    Tak vám přeji ať vám taky tak chutná jako nám
    Zkrať své starosti aby sis prodloužil život.

  • #2
    Petruško kde je smetana, tak je to moc jedlé, určitě spáchám
    Renata

    Comment


    • #3
      JJ pravda pravda,už jsem to zkoušela i otočit,že jsem dala dvě šlehačky a jednu zakysanou smetanu, je to sladší ale taky moc dobrýýý.
      Zkrať své starosti aby sis prodloužil život.

      Comment

      Pracuji...
      X