Já osobně, dělám tuto buchtu z bábovkového hrnkového těsta, ale také se to dělá z piškotu.
Takže těsto: 4 žloutky,hrneček cukru,vanilkový cukr,3/4 hrnečku oleje,2 hrnečky polohrubé mouky,1 prdopeč.1/2 hrnečku mléka,sníh ze zbylích 4 bílků,nastrouhaná kůra z citrónu
Těsto vylijeme na vysypaný plech, já vymažu máslem a vysypu hrubou moukou.
Pečeme zhruba 25 minut,ale jak Jaruška dobře poznamenala,každý má jinou troubu a může péct trošku jinak.
Na upečené vychladlé těsto dáme krém: 1 smetanu ke šlehání 31%,2 zakysané smetany,vanilkový cukr,a cukr krupice podle chuti.
Dále na to poklademe ovoce (já dávám 2 kompoty)
A nakonec: Slejeme šťávy z kompotů a přidáme puding(vanilkový,malinový) trošku cukru, uvaříme a polejeme buchtu.
Dáme do lednice a necháme zatuhnout.
Tak vám přeji ať vám taky tak chutná jako nám
Takže těsto: 4 žloutky,hrneček cukru,vanilkový cukr,3/4 hrnečku oleje,2 hrnečky polohrubé mouky,1 prdopeč.1/2 hrnečku mléka,sníh ze zbylích 4 bílků,nastrouhaná kůra z citrónu
Těsto vylijeme na vysypaný plech, já vymažu máslem a vysypu hrubou moukou.
Pečeme zhruba 25 minut,ale jak Jaruška dobře poznamenala,každý má jinou troubu a může péct trošku jinak.
Na upečené vychladlé těsto dáme krém: 1 smetanu ke šlehání 31%,2 zakysané smetany,vanilkový cukr,a cukr krupice podle chuti.
Dále na to poklademe ovoce (já dávám 2 kompoty)
A nakonec: Slejeme šťávy z kompotů a přidáme puding(vanilkový,malinový) trošku cukru, uvaříme a polejeme buchtu.
Dáme do lednice a necháme zatuhnout.
Tak vám přeji ať vám taky tak chutná jako nám
Comment