Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nugátový dortík od Emanuela Ridi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nugátový dortík od Emanuela Ridi

    Těsto : 110 g hl. mouky, 1/5 prdopeče,50 g cukru krupice, 45 g změklého másla, Lžíci kakaa, 2 žloutky, kaka oleje Extra virgin, špetka soli

    Krém : 15O g Nutelly, 5O g hořké čokolády, 1OO ml smetany, 100 ml mléka, 1 vejce.

    Těsto vypracujte, a nechejte půl hodiny v lednici ve folii, dortovou formu vymažtě máslem, vyložte 1/3 těsta, zbytkem trošku ze stran, aby byly malé okraje.

    Ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu. Po vychladnutí přidáme celé vejce a umícháme krém, nalejeme na těsto. pečeem na 175 st, asi 20 mn, píše , ale já pekla déle, ten krém se třese a úpně stuhne až po vyndání a vystydnutí.
    Je to moc dobréééééé.
    Attached Files
    Last edited by iris; 15.10.2010, 15:04.
    Iris

  • #2
    Vypadá to velmi zajímavě,ale u nás se jí hlavně vše vanilkové,tak to bych asi neuspěla,ale mě by to chutnalo,ale zase nesmím.Věřím,že chutnal.

    Comment

    Pracuji...
    X