Jde o smažené vdolky s náplní z cukrové řepy a máku-recept postrádala Ivani-tak tady je!
Těsto
1kg hladké mouky
2 balíčky droždí
2 vejce
1/4l mléka, malá lžičička soli
3 lžíce cukru, 3 lžíce rumu, 3 lžíce oleje (másla)
4 UVAŘENÉ,JEMNĚ POSTROUHANÉ BRAMBORY
Vypracujeme hustší těsto-podle potřeby přidáme mouku, nebo mléko-necháme kynout.
Náplň
Nevím, jaké množství na tuto dávku, ale když vám zbyde-není problém. Je možné si to dát do mrazáku a použít příště-třeba i jako náplň do buchet.
Cukrová řepa-uvařená doměkka, postrouhaná na jemno
Mletý mák-klasicky udělaný-uvařený s mlékem a cukrem-Pozor na cukr-řepa to taky osladí!!!
Může to být v poměru 1:1, nebo klidně více řepy, než máku. Přidáme rozinky a plníme do těsta-tvarujeme poměrně velké koblihy, necháme ještě 1/2 hod. kynout. Smažíme na oleji. Hotové ještě pocukrujeme.
Těsto
1kg hladké mouky
2 balíčky droždí
2 vejce
1/4l mléka, malá lžičička soli
3 lžíce cukru, 3 lžíce rumu, 3 lžíce oleje (másla)
4 UVAŘENÉ,JEMNĚ POSTROUHANÉ BRAMBORY
Vypracujeme hustší těsto-podle potřeby přidáme mouku, nebo mléko-necháme kynout.
Náplň
Nevím, jaké množství na tuto dávku, ale když vám zbyde-není problém. Je možné si to dát do mrazáku a použít příště-třeba i jako náplň do buchet.
Cukrová řepa-uvařená doměkka, postrouhaná na jemno
Mletý mák-klasicky udělaný-uvařený s mlékem a cukrem-Pozor na cukr-řepa to taky osladí!!!
Může to být v poměru 1:1, nebo klidně více řepy, než máku. Přidáme rozinky a plníme do těsta-tvarujeme poměrně velké koblihy, necháme ještě 1/2 hod. kynout. Smažíme na oleji. Hotové ještě pocukrujeme.
Comment