KARAMELOVÉ ŘEZY
Na piškot potřebujeme:
6 žloutků
300g cukru moučky
300g mletých ořechů
3 lžíce strouhanky
½ prdopeče
6 bílků = sníh
Na krém potřebujeme:
1zkaramelizované SALKO (375ml)
250g másla
hořké kakao na posyp
Piškot:
Ušlehat žloutky s cukrem do pěny, ručně vmíchat ořechy(šlehačem to moc nejde, protože směs je hodně tuhá),strouhanku rozmíchanou s prdopečem a nakonec přidat sníh.
Těsto rovnoměrně rozetřít na plech vyložený pečícím papírem-je to jen tenká vrstva, ale pečením vyběhne. Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch 180º). Je to hodně rychle upečené.
Krém:
Studené zkaramelizované Salko vyšleháme s celým máslem.
Postup:
Vychladlý piškot otočíme papírem navrch a papír opatrně sloupneme. Tuto „papírovou“stranu potřeme krémem a necháme vychladit-nejlépe přes noc.
Hotový vychlazený moučník bohatě posypeme hořkým kakaem-krém by neměl být vůbec vidět.
Moučník se nejlépe krájí kolečkem na pizzu buď na normální porce nebo na malé obdélníčky, které můžeme použít jako vánoční cukroví. V chladu vydrží i 14 dní.
Tip:
Pokud je tento moučník určen k rychlé spotřebě, můžeme do krému přidat trochu moukové kaše(svařené mléko s polohr.moukou-taková jemnější krupicová kaše). Krém je lehčí a je ho víc. Pokud by někomu připadal málo sladký, může přidat cukr dle chuti. V případě použití tohoto moučníku jako vánoční cukroví dávám do krému jen máslo a řezy vydrží v chladu opravdu dlouho(jak komu :P)
Možná to vypadá složitě, ale je to docela rychlovka a fakt móóóc dobrá.
Na piškot potřebujeme:
6 žloutků
300g cukru moučky
300g mletých ořechů
3 lžíce strouhanky
½ prdopeče
6 bílků = sníh
Na krém potřebujeme:
1zkaramelizované SALKO (375ml)
250g másla
hořké kakao na posyp
Piškot:
Ušlehat žloutky s cukrem do pěny, ručně vmíchat ořechy(šlehačem to moc nejde, protože směs je hodně tuhá),strouhanku rozmíchanou s prdopečem a nakonec přidat sníh.
Těsto rovnoměrně rozetřít na plech vyložený pečícím papírem-je to jen tenká vrstva, ale pečením vyběhne. Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch 180º). Je to hodně rychle upečené.
Krém:
Studené zkaramelizované Salko vyšleháme s celým máslem.
Postup:
Vychladlý piškot otočíme papírem navrch a papír opatrně sloupneme. Tuto „papírovou“stranu potřeme krémem a necháme vychladit-nejlépe přes noc.
Hotový vychlazený moučník bohatě posypeme hořkým kakaem-krém by neměl být vůbec vidět.
Moučník se nejlépe krájí kolečkem na pizzu buď na normální porce nebo na malé obdélníčky, které můžeme použít jako vánoční cukroví. V chladu vydrží i 14 dní.
Tip:
Pokud je tento moučník určen k rychlé spotřebě, můžeme do krému přidat trochu moukové kaše(svařené mléko s polohr.moukou-taková jemnější krupicová kaše). Krém je lehčí a je ho víc. Pokud by někomu připadal málo sladký, může přidat cukr dle chuti. V případě použití tohoto moučníku jako vánoční cukroví dávám do krému jen máslo a řezy vydrží v chladu opravdu dlouho(jak komu :P)
Možná to vypadá složitě, ale je to docela rychlovka a fakt móóóc dobrá.
Comment