Oznámení

Collapse
No announcement yet.

KARAMELOVÉ ŘEZY

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • KARAMELOVÉ ŘEZY

    KARAMELOVÉ ŘEZY

    Na piškot potřebujeme:

    6 žloutků
    300g cukru moučky
    300g mletých ořechů
    3 lžíce strouhanky
    ½ prdopeče
    6 bílků = sníh

    Na krém potřebujeme:
    1zkaramelizované SALKO (375ml)
    250g másla
    hořké kakao na posyp

    Piškot:
    Ušlehat žloutky s cukrem do pěny, ručně vmíchat ořechy(šlehačem to moc nejde, protože směs je hodně tuhá),strouhanku rozmíchanou s prdopečem a nakonec přidat sníh.
    Těsto rovnoměrně rozetřít na plech vyložený pečícím papírem-je to jen tenká vrstva, ale pečením vyběhne. Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch 180º). Je to hodně rychle upečené.

    Krém:
    Studené zkaramelizované Salko vyšleháme s celým máslem.

    Postup:
    Vychladlý piškot otočíme papírem navrch a papír opatrně sloupneme. Tuto „papírovou“stranu potřeme krémem a necháme vychladit-nejlépe přes noc.
    Hotový vychlazený moučník bohatě posypeme hořkým kakaem-krém by neměl být vůbec vidět.
    Moučník se nejlépe krájí kolečkem na pizzu buď na normální porce nebo na malé obdélníčky, které můžeme použít jako vánoční cukroví. V chladu vydrží i 14 dní.

    Tip:
    Pokud je tento moučník určen k rychlé spotřebě, můžeme do krému přidat trochu moukové kaše(svařené mléko s polohr.moukou-taková jemnější krupicová kaše). Krém je lehčí a je ho víc. Pokud by někomu připadal málo sladký, může přidat cukr dle chuti. V případě použití tohoto moučníku jako vánoční cukroví dávám do krému jen máslo a řezy vydrží v chladu opravdu dlouho(jak komu :P)

    Možná to vypadá složitě, ale je to docela rychlovka a fakt móóóc dobrá.

  • #2
    Re: KARAMELOVÉ ŘEZY

    Ivaver, znám je a jsou opravdu výborný. Pekla jsem je asi 2x a vždycky měly úspěch. To těsto je zase něco jiného. Jana H.
    Jana H.

    Comment

    Pracuji...
    X