Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezvaječný piškot

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Bezvaječný piškot

230 g polohrubé mouky
    160 g cukru
    1 vanilkový cukr
    2 téměř vrchovaté lžičky kypřicího prášku do pečiva
    6 lžic oleje
    0,25 l vody
    sůl na špičku nože
    margarín a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Smícháme sypké suroviny, přidáme olej a vodu, promícháme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Dáme upéct do trouby. Mně se těsto zdálo řídké, tak jsem přidala ještě asi 2 lžíce mouky.
    Protože jsem tohle zkoušela péct poprvé a byl to hodně rychlý experiment, tak jsem jen přidlala ještě trochu rozinek a na talířku si každý stříknul ještě trochu šlehačky - ve spreji. Ale jinak z toho půjde udělat určitě i nějaký dobrý dortík.
    Attached Files
    Last edited by Zuzana F.; 11.02.2010, 21:10.
    Zuzana

Zuzí, tak ta vypadá suprově

Myslíš, že s kakaem to nebude tedy asi taky žádný problém???
    Kluk pokud si může vybrat, raději hnědou, nemáme to lehké, co??
    Jo a ještě,něco.Kolik toho těsta bylo, asi tak do dortový formy,co?
    Tak nějak mi to přijde,jak podle množství mouky,tak i podle obrázku.
    Díky za receptík, jak vyzkouším písnu.
    Last edited by Hančí; 11.02.2010, 22:27.
    Hančí

Comment

Hančí, dortová forma bude tak akorát, já jsem to teda upekla v kulaté skleněné zapékací míse. S kakaem tu určitě problém nebude. Většinou, když se přidává kakao, tak se ještě přilívají tekutiny, jestli se nepletu, tak to tady nebudeš muset dávat ani kapku vody navíc, těsto je docela řídké. Tak zkus a napiš. O tom, jaké to bude tmavé, jsem také přemýšlela, ale kakao nemůžu zase dávat kvůli dětem, tak používám karobový prášek, což obarví stejně jako kakao, i chuť je celkem podobná.
      Ale vzpomněla jsem si na Tebe, tak mi to nic neudělalo to zkusit, stejně každou chvíli něco peču.
      Zuzana

Comment

Díky jsi hodná!!Určitě to zkusím a písnu.
        Teď mám zadělané housky, tak snad zítra??!!Uvidím!!
        Hančí

Comment

Hančí, když trochu vody vyměníš za trochu medu a místo obyč. kypř. prášku dáš prášek do perníku, tak upečeš vynikající nadýchaný perník. Jenom nezapomeň, že med je sladký, tak uber trochu cukru. Já jsem do něj dala ještě rozinky a slunečnicová semínka (místo ořechů) a trochu aroma - vlašský ořech.
          Tak neváhej a vyzkoušej!!! Teda, jestli by to syn mohl.
          Attached Files
          Zuzana

Comment

Zuzko, vzhledem k tomu, že se snažím o dělenou stravu, tak toto je vynikající recept. Už si ho píšu. Jen místo cukru zkusím dát med a místo polohr. mouky dám špaldovou. Tak jsem zvědavá.

Comment

Zuzi díky,za tip,ale medík nemůžem,páč je alergickej na pyl, tak ten med taky nesmí,že tam bejvaj zrnka pylu..ale perníkovej prášek asi jo.Tak snad na něj taky dojde ,ted chtěl buchty s tvarohem, tak někdy příště.Ale dík že na nás myslíš !!! Pápá
              Hančí

Comment

Ach ty alergie. Kluk je také alergický na pyl - trávy. Ale já mám bezový "med" udělaný podle Ivanky, tak ten mu snad nevadí. Ale určitě tu vůni dělá hlavně ten kypřicí prášek, je do něj zamíchané různé koření.
                Zuzana

Comment

Zuzanko,tak s čeným bezem-květem, já nesmím ani přes práh, to se může zbláznit,jen projde kolem a ty to neděláš z květů? Tam přeci pyl je taky?? To náš kluk by nepozřel...jinak by to špatně dopadlo!!
                  Taky má hlavně trávy,ale bez mu tedy taky vadí a moc.
                  Hančí

Comment

Hančí, jasně že dělám z květů, ale on má alergii na trávy, ale černý bez není tráva, takže tenhle pyl mu nevadí. Dnes, když se dělají testy, tak v těch testech jsou ty pyly rozděleny, takže by Páťovi jiné pyly vadit neměly!
                    Zuzana

Comment

Tak Zuzi,syn má taky na trávu,ale přesto prská i na mnoho jiných pylů!!!
                      Zajímavé je,že na trávu,má přesto projevy nejmenší,dokonce jí i klidně sekal ,když byla zahrada!Ale to si nejdřív tedy spolknul ZyrtecNo jasně musíš sama vědět co můžete,to já jen tak vzpomínám,když jsem ho chtěla doma sušit,a jen jsem to přinesla,tak začal --že to smrdí a ty to necejtíš??..vzápětí prskal a oči a hrůza!!
                      Od tý doby ho domů neberu a na testech se nic o alergii na bez fakt nedověděl !!
                      Řekli mu jen na pyl- trávy,prach a roztoče jo a zvířecí srst -trochu na psí.srst. Naštěstí jsme měli kočku a ta mu nevadila!!
                      Hančí

Comment

Hančí, ono ještě u spousty potravinových alergenů platí, že se důkladnou tepelnou úpravou zničí. To platí u ovoce, zeleniny - KROMĚ KOŘENOVÉ ZELENINY!!! A pozor u ořechů tohle také neplatí, ty alergik nesmí ani po tepelné úpravě. A u medu nevím, jak to je, no raději to se synem neriskuj! Tak dobrou!
                        Zuzana

Comment

Dobrou a necháme toho, raději budem píct..
                          Hančí

Comment

Zuzko, tak jsem včera večer chtěla něco dětem upéct k snídani a zjistila jsem, že nemám vajíčka. Tak jsem si vzpoměla na tento recept a vyzkoušela ho. Jen jsem místo obyčejného pečícího prášku dala prášek do perníku a místo poloviny cukru med. Naprosto úžasná, nadýchaná buchta. Nikdy bych nevěřila, že to bez vajíček může být tak dobré. Děkuji za tento recept.

Comment

Já vím, je to moc dobré, mám tady u toho receptu vložené fotky obou variant, jak obyčejný piškot, tak i právě ten perník. Jsem ráda, že vám chutnalo a že to vyzkoušel i někdo další, on tomu asi nikdo moc nevěří, když je to bez vajec, ale když se chce, všechno jde! (skoro )
                              Zuzana

Comment

Pracuji...
                              X