Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezvaječný piškot

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Zuzí, tak včera vyzkoušeno a na posezení snědeno. .budu dělat určitě častěji. Bylo to moooc dobrý!!! Díky za recept. a hlavně sůůl- konečně v nějakém receptu zase vidím.(já tedy dávám stejně všude špetku soli)
    To pečivo je přeci pak mnohem lahodnější a chutnější!!!
    Naše mamka, když jsem jako mladá někdy zapoměla dát špetku sole do bábovky,hned mi to připoměla,když jsem nevěděla čím to,že nějak divně chutná..nemáš tam sůůůl mi hned řekla!!
    Opravdu je to poznat...i ta moje 81 letá tetička do všech bábovek i dortů i do piškotu dá vždy špetku soli a mě upomíná nezapomínej na sůůůl!!!Tak já už nezapomínám.
    Ale všimněte si kolik je sladkých receptů bez soli, brrrrrrrrrrr..by teta řekla, to se přeci nedá jíst.A ona to má ze staré školy od cukrářek.
    Hančí

    Comment


    • #17
      Hančí, dobře, že chutnalo, já tu sůl do sladkého dávám, ale občas také zapomínám! To jsou ale horší kuchařské tragédie. Koukni ještě sem http://forum.ekucharka.net/showthrea...3289#post53289, co se nechá udělat přesně z tohohle piškotu!
      Zuzana

      Comment


      • #18
        Zuzí už jsem to četla,stane se ...ale to neznamená ,že to nepůjde, možná jen trochu kratší dobu??Taky se mi tohle už povedlo s malým množstvím,taková hrnková bábovka,my měli střed jen ždibíček černého,ostatní tvrdé,ale dalo se to sníst jak piškoty..
        Chce to jen vychytat ten čas. pak se to už nakonec povedlo...a ten citron taky zkusím..
        A zase je teď tahle na plechu,v troubě... tentokrát s kakaem a na straně trochu ořechů pro mě..z dvojité dávky, no a nijak moc toho zase není, tak uvidím, jak dopadnem.já to snad budu muset příště zadělat z kila???? V tom hlubokém plechu to bylo potřené dno. Jak tam nejsou ty vejce..tak je toho asi míň....
        ještě chci vyzkoušet pro muže,ale dia..no nevím, ?? rozpustím tabletky,nic jinýho tu teď nemám, to jsem na to zvědavá..??Pořád nějaké pokusy....
        To víš náš kluk je kus chlapa a jak mu něco najdu,co mu chutná,sež...l by celý plech
        Last edited by Hančí; 21.03.2010, 01:11.
        Hančí

        Comment


        • #19
          Hančí, dokonce to jde udělat jako zebrovka, kterou dělá Iva4, tak jsem si ten nápad vypůjčila i na tohle, je to z1,5 dávky, sneslo by to možná i dvojnásobek, koukni:
          Attached Files
          Zuzana

          Comment


          • #20
            Zuzko asi vyzkouším, já dnes zkoušela bochánek bez vajec a je moc dobrý, krásně nadýchaný, dělala jsem jej v pekárně a čekala, co vyleze, nemá chybu.
            Renata

            Comment


            • #21
              Zuzi,no vidíš,šikula taky pěkný!!!!Renáto bochánek normálně kynutý???Dělám už teď housky naprosto bez vajec a jde to, jsou taky super,nadýchané jak buchta.Stačí lžíce oliv. oleje.a ne moc tuhé těsto.
              Hančí

              Comment


              • #22
                Hančí bochánek kynutý, vážně jsem nevěřila, že bude dobrý. Jak bude chvilka, dám recept. No bewz fotky, to jsem se ještě nenaučila
                Renata

                Comment


                • #23
                  Zuzko, tak jsem zkoušela o víkendu zebrovku, dělala jsem z dvojité dávky a všem to moc chutnalo.

                  Comment

                  Pracuji...
                  X