Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Buchta z vaječného likéru

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Buchta z vaječného likéru

    250 ml vaječného likéru
    4 vejce
    1 hera
    15 dkg polohrubé mouky
    10 dkg hladké mouky
    1 prášek do pečiva
    25 dkg moučkového cukru
    1 čokoláda na vaření (kdo nemá rád, nemusí být)

    Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme celá vejce, potom obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme koňak a nastrouhanou čokoládu (nemusí být).
    Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 st.
    Upečenou buchtu můžeme potřít marmeládou a posypat kokosem nebo mletými oříšky, ale opravdu není nutné, je výborná sama o sobě. Z tohoto těsta lze také upéct výbornou bábovku!

  • #2
    Je to výborné, dělám taky, ale mám jiné poměry a jen mouku poloh..
    Renata

    Comment


    • #3
      Renatko, tak sem pisni poměr surovin. A dáváš tam taky tu čokoládu? Jinak buchta je opravdu výborná, dělám ji celkem často.

      Comment


      • #4
        Do této mě ještě nenapadlo, ale do jiných dávám, hlavně využívám do bábovek figurky, které nikdo nejí. Najdu recept a vložím.
        Renata

        Comment


        • #5
          Recept jsem dala do sladkého. Pa
          Renata

          Comment


          • #6
            Holky,ještě je na str.13 koňaková bábovka. Postupně budu zkoušet
            Iva4

            Comment


            • #7
              Ivi, já z tohoto těsta dělám i bábovku a je moc dobrá.

              Comment


              • #8
                S moučníkem jsem neuspěla a jedla jsem ho sama skoro tři dny a asi čtvrtku jsem vyhodila.Čtvrtlitru koňaku je hodně, teda pro nás určitě.
                Iva4

                Comment

                Pracuji...
                X