Těsto:
40 dkg hladké mouky
1 hera
2 kostky cukru
5 lžic vlažné vody
Z mouky, hery a cukru rozpuštěného ve vodě vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plechy a upečeme. Těsto je po upečení velice křehké, láme se, proto musíme pracovat opatrně, ale výsledek stojí za to.
Krém:
1/2 l mléka
6 lžice hrubé mouky
Uvaříme kaši a necháme vychladnout.
25 dkg másla
20 dkg moučkového cukru
2 žloutky
1 vanilkový cukr
Všechny suroviny utřeme do hladkého krému a smícháme s vychladlou kaší.
Tímto krémem potřeme jeden upečený plát, přikryjeme druhým plátem a potřeme polevou. Nakonec posypeme ořechy nebo čokoládou.
Poleva:
4 bílky
25 dkg krystalového cukru
Šleháme v páře do zhoustnutí.
40 dkg hladké mouky
1 hera
2 kostky cukru
5 lžic vlažné vody
Z mouky, hery a cukru rozpuštěného ve vodě vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plechy a upečeme. Těsto je po upečení velice křehké, láme se, proto musíme pracovat opatrně, ale výsledek stojí za to.
Krém:
1/2 l mléka
6 lžice hrubé mouky
Uvaříme kaši a necháme vychladnout.
25 dkg másla
20 dkg moučkového cukru
2 žloutky
1 vanilkový cukr
Všechny suroviny utřeme do hladkého krému a smícháme s vychladlou kaší.
Tímto krémem potřeme jeden upečený plát, přikryjeme druhým plátem a potřeme polevou. Nakonec posypeme ořechy nebo čokoládou.
Poleva:
4 bílky
25 dkg krystalového cukru
Šleháme v páře do zhoustnutí.
Comment