Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Laskonkové řezy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Laskonkové řezy

    Těsto:
    40 dkg hladké mouky
    1 hera
    2 kostky cukru
    5 lžic vlažné vody

    Z mouky, hery a cukru rozpuštěného ve vodě vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plechy a upečeme. Těsto je po upečení velice křehké, láme se, proto musíme pracovat opatrně, ale výsledek stojí za to.

    Krém:
    1/2 l mléka
    6 lžice hrubé mouky
    Uvaříme kaši a necháme vychladnout.

    25 dkg másla
    20 dkg moučkového cukru
    2 žloutky
    1 vanilkový cukr
    Všechny suroviny utřeme do hladkého krému a smícháme s vychladlou kaší.
    Tímto krémem potřeme jeden upečený plát, přikryjeme druhým plátem a potřeme polevou. Nakonec posypeme ořechy nebo čokoládou.

    Poleva:
    4 bílky
    25 dkg krystalového cukru

    Šleháme v páře do zhoustnutí.

  • #2
    To vypadá dobře,ale snad se mi to nerozbije,musí se to asi nechat pořádně vychladnout,že?

    Comment


    • #3
      Ahoj Jaruš, chtěla jsem ti odpovědět už včera, ale nějak se mnou nekamarádil počítač. Nechávám to úplně vychladnout, ale i tak se to trošku láme. Ovšem vůbec to nevadí, protože nahoru přijde sněhová poleva a to polámané není vidět. Je to moc dobré, moje rodina to zbožňuje.

      Comment


      • #4
        Petrulinko, fakt to vypadá že to bude luxusní
        Ivana M

        Comment


        • #5
          Ivanko, je to opravdu luxusní. Jak už jsem psala, tak moje rodina tento zákusek zbožňuje. Stojí za to ho upéct.

          Comment


          • #6
            Ahoj holky,
            tak jsem je dneska vyzkoušela a je to opravdu mňamka. Díky Peťo za super recept.
            Nebyla jsem moc opatrná a jeden plát se mi úplně rozlámal, ale nakonec jsem si s tím pohrála a poskládala jako mozaiku. Pod sněhem to naštěstí není vidět - ten jsem nastříkala zdobičkou.
            Těsto je takové sušenkovité, ale v kombinaci s krémem je to dobrůtka. Příště bych ale udělala míň "polevy", zdá se mi jí tam až dost- nemuselo by to být tak moc sladké. Ještě by mě zajímalo jestli se to do zítra nějak rozleží. No uvidíme.
            Pro příště mě ještě napadly obměny:
            Do krému zašlehat kakao aby byly více vidět vrstvy.
            Ze sněhu upéct malé pusinky. Dát jeden plát, polovinu krému, druhý plát, druhou polovinu krému a na to ty pusinky.
            Nebo by se ten sníh mohl nechat rovnou upéct na jedné půlce těsta.

            Hanka
            Attached Files

            Comment


            • #7
              Hani, většinou se mi ten druhý plát taky rozláme, takže skládám jako mozaiku. Samozřejmě, že fantazii se meze nekladou. Vyzkoušej, co tě napadne, a pak to sem pisni. Dětem právě ta "poleva" nejvíc chutná, takže u nás změna nepřichází v úvahu, ale to kakao do krému bych mohla zkusit, to by jim mohlo chutnat. A jsem ráda, že ti zákusek chutnal.

              Comment


              • #8
                Dobrý den, dneska jsem upekla laskonkové řezy ale nevěděla na kolik stupňů jak dlouho je mám péct. Předehřála jsem si troubu na 180 st. a pekla 15 min zadjí se mi ty placky tvrdé a slabounké. Tak nevím jestli je to uděla správně. Dodělám je a uvidíme co z toho bude za veledílo. Kdyžby to šlo tak prosím piště k receptům stupně a čas pečení díky.

                Comment


                • #9
                  Ahojky děvčata, musím říct, že řezy jsou famózní, dala jsem jen poloviční polevu a stačí to. Jinak příště asi budu péct ty placky tošku méně a uvidíme. Jo a kakao co psala Hanka je dobrej nápad příště ho tam dám myslím že to bude pro oko lákavější.

                  Comment


                  • #10
                    Já se omlouvám, že jsem nenapsala stupně a čas, ale nepeču podle času, prostě hlídám, až je upečeno, tak z trouby vytáhnu. Kromě toho si myslím, že každá trouba peče úplně jinak. Já mám třeba dvě trouby, obě horkovzdušné, ale každá peče úplně jinak. V té jedné musím nastavovat vždy míň stupňů, protože bych jinak všechno spálila. Ale příště napíšu alespoň přibližně stupně a čas. Jinak jsem ráda, že chutná. Já dávám polevu celou, protože ti mojí chlapi to milují.

                    Comment


                    • #11
                      Dobrý den, není třeba se omlouvat, řezy jsou skvělé a bylo mi řečeno, že mám příště také raději dát hodně velkou vrtstvu té výborné polevy ( podle mého syn 12 let ). Jinak jsem ty placky měla opravdu tvrdé ale buchta byla fuč během dvou dnů, takže už mám dělat další....

                      Comment


                      • #12
                        Já to ještě nepekla,ale myslím,že od krému ty placky změknou,ne???Já bych upekla ty placky na papíře a potom bych ji jen položila na krém a stáhla papír,tím by se to nemuselo rozbít,nebo máte už s tímto zkušenost???Asi je lepší je dělat den předem,aby to zvlhlo.Pořád nad tímto receptem přemýšlím.
                        Last edited by Jaruš; 17.06.2012, 16:32.

                        Comment


                        • #13
                          Jaruško, na papíře se ti to taky rozbije, jelikož těsto je opravdu hodně křehké. Oni v tom originálním receptu píšou, že se to má upéct na obráceném plechu a opatrně stáhnout. To jsem taky zkoušela. Ale nejlépe mi vychází to, že si těsta upeču na vymazaném plechu, po vychladnutí jeden natřu krémem, druhý opatrně podeberu velkým dortovým nožem a z plechu pomalu stáhnu na první placku s krémem, ale i tak se vždycky placka poláme. Nicméně ničemu to nevadí, protože když to potřeš tím sněhovým krémem, tak to za prvé není vidět a za druhé to úžasně změkne, jde to velmi dobře krájet a za třetí je to tak dobré, že to zmizne během krátké chvilky. Zrovna minulý týden jsem ho pekla na narozky a zmizel jako první, i když jsem pekla další tři různé zákusky.

                          Comment

                          Pracuji...
                          X