Oznámení

Collapse
No announcement yet.

šlehačkový koláč

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• šlehačkový koláč

Těsto:
    400 ml smetany ke šlehání
    200 g cukru krystal
    1 vanilkový cukr
    3 vejce
    375 g polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva
    Do větší hluboké mísy nalijte smetanu ke šlehání, trochu našlehejte, pak přidejte všechen cukr a šlehejte do zhoustnutí. Do vyšlehané smetany přidávejte po jednom vejce a stále míchejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva. Zamíchejte opatrně a hotové těsto dejte péct na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních. Můžete upéct jen samotné těsto, které potom potřete marmeládou a polijete nějakou polevou nebo můžete potřít krémem a posypat třeba kokosem. Další z variant je na syrové těsto dát jakékoliv ovoce, posypat drobenkou a upéct. Koláč je lehoučký a velice dobrý.

Ten je určitě moc dobrej.
    Věrka.

Comment

Taky se mě to moc líbí
      Ivana M

Comment

Jde i do bábovkové formy
        MARUŠKA

Comment

Petrulinko, mám hotovo. Dala jsem nahoru ovoce, žmolenku a je to výborný. natočila jsem to a dovolím si to dát někdy na web a už jsem ve videu řekla od koho to je.
          Ivana M

Comment

Já to mám pod názvem Šlehačková bábovka.Je opravdu dobrá.
            4 celá vejce
            1 hrnek cukru
            1 šlehačka tekutá 250ml
            1 1/2 hrnku polohrubé mouky
            3/4 prášku do pečiva

Dnes jsem pekla a poházela jsem lžící pudink /protože mi zbyl / a na kostičky 2 velká jablka.Výborné.
            Last edited by Jaruš; 30.10.2009, 17:08.

Comment

Já to mám také jako šlehačkovou bábovku, ale používám ho také jako piškot pod ovoce a želé a je to moc dobré. Mám jenom trochu jiný poměr surovin.
              ZDENKA

Comment

Já mám stejný recept jako Jaruška, dělám jako bábovku, je opravdu dobrá a rychle udělaná.
                Maruš

Comment

Jaruš jdu zkoušet tvoji bábovku, protože tam je jenom 1 šlehačka a akorát ji mám v ledničce. Jenom mi písni jaký obsah hrnečku používáš. Abych něco nezmršila Díky, díky, díky..................
                  Papa EMKA

Comment

Emko Jaruš tady teď není.Já myslím,že je to čtvtlitráček (250ml),píše se i ve vysvětlivkách v hrníčkové kuchařce.
                    Radka

Comment

Je to určitě čtvrtlitrák.
                      MARUŠKA

Comment

Holky díky za radu. Ještě jsem nezačala, koukám na TV, ale za chvíli na to jdu !!!!!!!!

PĚKNÝ VEČER !!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Papa EMKA

Comment

Kočky moje to bude asi drahý,co? Pracujete za mě,já tu teď nebyla,Emko promiň,ale je to tak 1/4 litrový hrnek.

Comment

Také dělám šlehačkovou bábovku,ale dlouho jsem ji nedělala,ale podobný recept jako Jaruška!
                            LENKA

Comment

Pracuji...
                            X