Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Fazolová náplň do koláčů

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Fazolová náplň do koláčů

    Chodíme k číňanům na nákup a nikdy jsem neodešla bez jejich kynutého koláče.Dlouhou dobu jsem nemohla přijít na to, z čeho je náplň. Až jednou jsem letmo mrkla na účtenku a tam to bylo.Fazolový koláč. Obsluha nebyla sdílnát, tak jsem hledala a konečně našla. Náplně nesmí být hodně jak klasicky bývá zvykem.Oblíbila jsem si ,,frgále,, a nemají chybu.
    Potřebujete fazole ADZUKI.Jiné nebrat!!!!
    1 1/4 hrnku fazolí
    4 hrnky vody
    1 hrnek hnědého cukru ( melasa)
    1/2 lžičky soli

    Fazole namočíme nejlépe přes noc.Před vařením vodu vylijeme a dáme novou.Jakmile voda začne vařit,ztlumíme plamen a vaříme 10 minut.Poté opět vylijeme vodu a nalejeme 4 hrnky vody.Až začne voda vařit, ztlumíme plamen a vaříme do změknutí přibližně 45-50minut.Slijeme vodu,rozmixujeme ( lepší je v nádobě na koktejl, než v ručním ponorném),přepasírujeme, přidáme cukr, sůl a mícháme nad plamenem do zhoustnutí. Po vychladnutí můžeme použít.
    Dělala jsem to i přes odšťavňovač,ale vodu jsem úplně nevylila,směs jsem nepasírovala,ale musela jsem vydusit vodu.Také můžete zkusit část nepasírovat,což vám může i víc chutnat.

    Dodatečně přidané fotky s originálním balenímClick image for larger version

Name:	originální sladké fazole.jpg
Views:	1
Size:	137.2 KB
ID:	147687Click image for larger version

Name:	DSCF0547.jpg
Views:	1
Size:	143.3 KB
ID:	147686Click image for larger version

Name:	DSCF0398.jpg
Views:	1
Size:	125.1 KB
ID:	147688
    Attached Files
    Last edited by Iva4; 17.06.2012, 12:47.
    Iva4

  • #2
    Ivo,no to vypadá zajímavě!!!Jak to chutná???
    Hančí

    Comment


    • #3
      Hančí,po celou dobu nevědomosti jsem tipovala švestky,nebo hrušky s jemně mletýma oříškama a medem.Kdo ochutnal, tak tipuje švestky s jemně mletýma oříškama.
      Pokud by jste chtěli použít Adzuki na přípravu jiného pokrmu, tak radím vylévejte vodu.Jinak bude pokrm hořký.

      http://www.bionebio.cz/index.php?mai...roducts_id=200

      http://bio-prozivot.cz/lusteniny/faz...io-bioharmonie
      Iva4

      Comment


      • #4
        Ivuš, tak je to zajímavé počtení, vím, že v Indické kuchyni se hojně využívají luštěninové mouky, ale na tohle ...no zajímavý. Syn zatím z luštěnin nic nesmí, ale manžel by mohl, tak příležitostně někdy vyzkouším.Díky za odkazy.Ahojky
        Hančí

        Comment

        Pracuji...
        X