Chodíme k číňanům na nákup a nikdy jsem neodešla bez jejich kynutého koláče.Dlouhou dobu jsem nemohla přijít na to, z čeho je náplň. Až jednou jsem letmo mrkla na účtenku a tam to bylo.Fazolový koláč. Obsluha nebyla sdílnát, tak jsem hledala a konečně našla. Náplně nesmí být hodně jak klasicky bývá zvykem.Oblíbila jsem si ,,frgále,, a nemají chybu.
Potřebujete fazole ADZUKI.Jiné nebrat!!!!
1 1/4 hrnku fazolí
4 hrnky vody
1 hrnek hnědého cukru ( melasa)
1/2 lžičky soli
Fazole namočíme nejlépe přes noc.Před vařením vodu vylijeme a dáme novou.Jakmile voda začne vařit,ztlumíme plamen a vaříme 10 minut.Poté opět vylijeme vodu a nalejeme 4 hrnky vody.Až začne voda vařit, ztlumíme plamen a vaříme do změknutí přibližně 45-50minut.Slijeme vodu,rozmixujeme ( lepší je v nádobě na koktejl, než v ručním ponorném),přepasírujeme, přidáme cukr, sůl a mícháme nad plamenem do zhoustnutí. Po vychladnutí můžeme použít.
Dělala jsem to i přes odšťavňovač,ale vodu jsem úplně nevylila,směs jsem nepasírovala,ale musela jsem vydusit vodu.Také můžete zkusit část nepasírovat,což vám může i víc chutnat.
Dodatečně přidané fotky s originálním balením
Potřebujete fazole ADZUKI.Jiné nebrat!!!!
1 1/4 hrnku fazolí
4 hrnky vody
1 hrnek hnědého cukru ( melasa)
1/2 lžičky soli
Fazole namočíme nejlépe přes noc.Před vařením vodu vylijeme a dáme novou.Jakmile voda začne vařit,ztlumíme plamen a vaříme 10 minut.Poté opět vylijeme vodu a nalejeme 4 hrnky vody.Až začne voda vařit, ztlumíme plamen a vaříme do změknutí přibližně 45-50minut.Slijeme vodu,rozmixujeme ( lepší je v nádobě na koktejl, než v ručním ponorném),přepasírujeme, přidáme cukr, sůl a mícháme nad plamenem do zhoustnutí. Po vychladnutí můžeme použít.
Dělala jsem to i přes odšťavňovač,ale vodu jsem úplně nevylila,směs jsem nepasírovala,ale musela jsem vydusit vodu.Také můžete zkusit část nepasírovat,což vám může i víc chutnat.
Dodatečně přidané fotky s originálním balením
Comment